Ruský ekonóm varuje pred úsporami v dolároch
29 | 08 | 2020 I Imrich Kovačič

Michail Deljagin predpovedá „zlomový september“ a radí uložiť úspory do rubľov, eur, švajčiarskych frankov a investičného zlata.Uviedol portál Riafan.ru.


Rusi by si mali ponechať úspory v rubľoch, eure alebo investičných zlatých minciach. Takto im radí známy ruský ekonóm Michail Deljagin. Je presvedčený, že zatiaľ nemožno v plnej miere pochopiť a posúdiť hĺbku súčasných zmien v ekonomike.


„Nejde len o globálnu depresiu. Sme doslova svedkami zmeny sociálneho systému a samotného spôsobu života každého jedného človeka. V takej situácii teda existuje iba jedna stratégia šetrenia peňazí, a to maximálny konzervativizmus,“ cituje ekonóma Telegramový kanál Abbas Djuma.


„Čakajú nás komplikované časy“ - varuje nemecká kancelárka
Angela Merkelová, nemecká kancelárka, sa prihovorila zástupcom médií a ich prostredníctvom aj občanom Nemecka. Vystúpenie sa nieslo pod mottom “rozum a ľudskosť v období pandémie”. Poďakovala občanom za uvedomelý prístup a zodpovednosť v súvislosti... Čítať ďalej
29 | 08 | 2020 | Ivan Brožík

Ekonóm dospel k záveru, že v súčasnosti je výhodnejšie ukladať úspory skôr v rubľoch ako v amerických dolároch. Návrat dolára do stavu „bezpečnej rezervnej meny“ bude možný iba v prípade dočasného posilnenia. To by sa podľa neho mohlo stať, keby ďalšie prezidentské voľby v USA vyhral demokratický kandidát Joe Biden.


Deljagin označil za najvhodnejšie pre ukladanie úspor euro a švajčiarsky frank. „Bolo by rozumné previesť úspory do týchto mien pred koncom kalendárneho roka. Ale v tomto prípade by ste nemali očakávať veľa hotovosti. Investície do zlatých investičných mincí alebo super produktívnych jednoduchých technológií zasa prinesú dividendy. Ak však chcete do týchto aktív investovať, musíte mať dostatočne veľké úspory,“ uviedol Deljagin. Zároveň varuje, že v tejto oblasti je veľa podvodníkov.


Deljagin už pred časom predpovedal svetovej ekonomike doslova „zlomový september“. Podľa neho sa „o osude“ niekoľkých veľkých štátov rozhodne práve počas nasledujúceho mesiaca roka 2020. Vrátane Ruska.


Snaha Taiwanu o zaistenie obchodnej dohody s USA pravdepodobne nahnevá Čínu
Taiwan konečne dal zelenú dovozu amerického bravčového a hovädzieho mäsa, čo by to mohlo otvoriť rozhovory medzi Taiwanom a USA o voľnom obchode. Nie je však jasné, ako bude Peking reagovať na takýto pakt pri napätom vzťahu s Washingtonom,... Čítať ďalej
29 | 08 | 2020 | Marek Molnár