Prisťahovalectvo v minulom roku zvýšilo počet obyvateľov Spojeného kráľovstva o 313 000
29 | 08 | 2020 I Marek Molnár

Podľa nových štatistík zaznamenalo Spojené kráľovstvo od konca minulého roku po marec 2020 čistý nárast počtu prisťahovalcov o 313 000 ľudí, pričom väčšina prichádzajúcich osôb pochádzala z krajín mimo Európskej únie, informuje portál RT.


Kým pandémia Covid-19 medzičasom znížila všetky formy medzinárodného cestovania, prisťahovalectvo do Veľkej Británie sa od minuloročného hlasovania v Brexite zvýšilo na najvyššiu úroveň.

Podľa správy úradu pre národné štatistiky (ONS) uverejnenej vo štvrtok sa do prvého štvrťroku 2020 do Veľkej Británie presťahovalo približne 715 000 ľudí, zatiaľ čo 403 000 ľudí odišlo. Celkovo sa počet obyvateľov zvýšil o 313 000.



Z takmer troch štvrtín milióna ľudí, ktorí sa presťahovali do Spojeného kráľovstva, prišlo študovať 257 000 osôb, zatiaľ čo 458 000 prišlo z pracovných, rodinných alebo iných dôvodov. Iba 195 000 príchodov boli občania EÚ a ONS uviedla, že príchod študentov z Číny a Indie predstavoval významný počet prisťahovalcov.

Podľa ONS je čistá migrácia z krajín mimo EÚ „na jednej z najvyšších úrovní od začiatku záznamov o osobnom prieskume (IPS) pre túto skupinu od roku 1975.“

Tajný telefonát medzi Putinom a Contem: „Európa nesmie zasahovať v Minsku“
Kremeľ už niekoľko dní zintenzívňuje kontakty s hlavnými európskymi krajinami. Začal telefonickým rozhovorom s kancelárkou Angelou Merkelovou, potom prišiel na rad francúzsky prezident Emmanuel Macron, predseda Európskej rady Charles Michel a včera... Čítať ďalej
28 | 08 | 2020 | Ivan Brožík


Prieskum ONS nezohľadňuje nelegálnych prisťahovalcov ani tých, ktorým ešte nebol udelený azyl. Obdobie, na ktoré sa údaje vzťahujú, je tiež do značnej miery pred pandémiou.

Vodca strany brexit Nigel Farage, ktorý opakovane vyzval vládu, aby zastavila príliv migrujúcich lodí z Francúzska, bol podľa zdesený najnovšími štatistikami.

„V roku 2016 sme hlasovali za prevzatie kontroly nad našimi hranicami a táto vláda bola na tento mandát zvolená,“ napísal na Twitteri a dodal: „Konzervatívni voliči budú týmito číslami veľmi sklamaní.“



Ruské ministerstvo obrany tvrdí, že armáda sa úplne zbavila šikany
Ruská armáda sa takmer úplne zbavila desaťročia zlého šikanovania a „kasárneho chuligánstva“, vyhlásil námestník ministra obrany Andrej Kartapolov, pričom dodal, že to bude motivovať viac mladých ľudí, aby slúžili v armáde, informuje portál... Čítať ďalej
28 | 08 | 2020 | Marek Molnár