Na vrchole Suchého si pravdepodobne zlomila členok česká turistka
29 | 08 | 2020 I TASR

Pravdepodobne zlomeninu členka utrpela v sobotu dopoludnia na vrchole Suchého 24-ročná česká turistka. Žene pomáhali horskí záchranári z Malej Fatry.


Turistke po príchode na miesto záchranári poskytli neodkladné zdravotné ošetrenie a zranenú končatinu jej zafixovali. Následne ju na nosidlách transportovali na Chatu pod Suchým a odtiaľ terénnym automobilom do Varína, kde si ju prevzala posádka rýchlej zdravotnej pomoci (RZP), s ktorou pokračovala do nemocnice v Žiline.

Záchranári Horskej záchrannej služby (HZS) pomáhali v sobotu i turistom vo Veľkej Fatre. Zasahovali pri úraze sedemročného chlapca, ktorý na Donovaloch spadol zo schodov. Po vyšetrení ho odovzdali posádke RZP, ktorá ho previezla do nemocnice v Banskej Bystrici.

Popoludní zase zasahovali v chatovej oblasti v blízkosti Piatrovej, kde si pri orezávaní stromov pádom z rebríka privodil úraz predkolenia 37-ročný muž. Po poskytnutí neodkladnej zdravotnej starostlivosti a zafixovaní zranenej končatiny ho terénnym automobilom transportovali do martinskej nemocnice. O zásahoch informovala HZS na svojej internetovej stránke.

Nad Zázrivou dostal muž epileptický záchvat, odviezli ho do nemocnice
Pomoc horských záchranárov potreboval v sobotu dopoludnia 28-ročný muž, ktorý dostal na turistickom chodníku nad Zázrivou (okres Dolný Kubín) v oblasti Žakovej skaly epileptický záchvat. Čítať ďalej
29 | 08 | 2020 | TASR