Ozbrojení lupiči vo Francúzsku ukradli z bezpečnostného vozidla deväť miliónov eur
29 | 08 | 2020 I TASR

Ozbrojení lupiči vo francúzskom meste Lyon ukradli deväť miliónov eur pri útoku na obrnené bezpečnostné vozidlo. K incidentu došlo v piatok predpoludním, keď vozidlo opustilo pobočku Banque de France v tomto meste ležiacom na juhovýchode krajiny, informovala tlačová agentúra AFP.


Pri útoku niekoľkých ozbrojencov nedošlo k zraneniu žiadnych osôb. Vozidlo patrilo švédskej bezpečnostnej spoločnosti Loomis. Ide o najväčšiu krádež peňazí vo Francúzsku od roku 2009, keď sa "slávny" lupič Toni Musulin zmocnil 11,6 milióna eur, väčšinu z ktorých sa však neskôr podarilo polícii vypátrať.

Obrnené vozidlo zablokovali dve dodávky - jedna spredu a jedna zozadu. Lupiči sa začali šoférovi vyhrážať, vzali peniaze a utiekli vo svojich vozidlách, ktoré sa neskôr našli zničené ohňom.

Vedci žasnú: Človek po prvý raz porazil vírus HIV len silou imunitného systému
Organizmus nakazenej ženy uzatvoril pôvodcu vírusu HIV v akomsi genetickom žalári a napriek očakávaniam skorej smrti, žije ďalej bez akejkoľvek liečby. Odhalenie tohto mechanizmu by mohlo pomôcť v boji s vírusmi. Výsledky výskumu tento týždeň... Čítať ďalej
29 | 08 | 2020 | Natália Sollárová


Traja zamestnanci bezpečnostnej spoločnosti - dvaja muži a žena - sú po incidente v šoku a ich stav si vyžaduje pomoc psychológa. Podľa kolegov napadnutého tímu boli na bezpečnostných vozidlách už dlhšie problémy so zamykacím systémom.

Spoločnosť Loomis sa v uplynulých rokoch stala terčom niekoľkých podobných útokov. V máji 2017 bolo z jedného z jej vozidiel vo Švajčiarsku ukradnutých 35 miliónov eur v hotovosti, diamantoch a zlatých tehličkách. V decembri 2016 lupiči ukradli tejto spoločnosti 70 kilogramov zlatého prachu v hodnote 2,5 milióna eur - incident sa stal pri Lyone.

Záchranárov počas cvičenia napadol žralok
Záchranári americkej pobrežnej stráže mali plavecký výcvik. Nedokončili ho, naopak, začal sa boj o život. Čítať ďalej
29 | 08 | 2020 | Ivan Brožík