Ochorenie COVID-19 potvrdili vo štvrtok aj v rámci predoperačného vyšetrenia
28 | 08 | 2020 I SITA

Ochorenie COVID-19 potvrdili vo štvrtok aj v rámci predoperačného vyšetrenia. Ako uviedol Úrad verejného zdravotníctva SR na sociálnej sieti, prípad tejto osoby eviduje Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Žiline.


V ostatných nových prípadoch potvrdených v tomto okrese ide zväčša o importy zo zahraničia a aktívne dohľadané kontakty infikovaných z lokalizovaných ohnísk nákazy. V niektorých prípadoch ešte prebieha epidemiologické vyšetrovanie.

Početnejší výskyt ochorení vo svojej územnej pôsobnosti evidujú za štvrtok regionálne úrady verejného zdravotníctva so sídlom v Bratislave, Michalovciach, Trenčíne, Dolnom Kubíne, v Žiline a Rožňave.

Ministri zahraničných vecí EÚ sa zhodli na sankciách voči Bielorusku, tvrdí Korčok
Ministri zahraničných vecí Európskej únie (EÚ) sa zhodli na sankciách voči Bielorusku. Agentúru SITA o tom v nahrávke informoval minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Ivan Korčok (nom. SaS). Šéfovia diplomacií sa zhodli na úvodnom... Čítať ďalej
28 | 08 | 2020 | SITA


V rámci Bratislavského kraja ide o aktívne dohľadané kontakty už potvrdených prípadov, importy zo zahraničia, aj sporadické výskyty bez epidemiologickej súvislosti. V okrese Michalovce zaznamenali epidemiológovia najmä kontakty potvrdených prípadov z podchytených ohnísk nákazy. Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Dolnom Kubíne, kam spadajú okresy Dolný Kubín a Námestovo, zaznamenal importy zo zahraničia a kontakty potvrdených prípadov z podchytených ohnísk nákazy.

V okrese Rožňava potvrdili prípady, ktoré sú v epidemiologickej súvislosti s potvrdenými prípadmi z lokalizovaného ohniska nákazy. V okrese Trenčín ide zväčša o kontakty infikovaných z monitorovaných ohnísk nákazy. V dvoch prípadoch sa uskutočňuje epidemiologické vyšetrovanie.