Vrchný súd v Prahe rozhodol o Majského sťažnosti, výsledok zatiaľ nie je známy
27 | 08 | 2020 I TASR

Vrchný súd v Prahe už rozhodol o sťažnosti právoplatne odsúdeného Jozefa Majského, ktorého na začiatku augusta Mestský súd v Prahe vzal do predbežnej väzby. Rozhodnutie sťažnostného súdu však zatiaľ nie je známe. Vyplýva to z vyjadrenia hovorkyne Vrchného súdu v Prahe Kateřiny Kolářovej.


"Môžem potvrdiť, že Vrchný súd v Prahe rozhodol 25. augusta a to štandardne na neverejnom zasadnutí. Rozhodnutie však nebolo ešte doručené účastníkom konania a preto nemôžme jeho obsah tlmočiť. Riadime sa pravidlom, že účastníci konania sa majú výsledok dozvedieť skôr ako verejnosť," objasnila pre TASR Kolářová.

Dodala, že rozhodnutie účastníkom doručuje súd prvého stupňa – Mestský súd v Prahe, ktorý teda bude mať o termíne doručenia rozhodnutia účastníkom aktuálne informácie. "Spis bude na Mestský súd v Prahe odoslaný v najbližších dňoch," dodala hovorkyňa. Mestský súd v Prahe zobral Majského do predbežnej väzby 6. augusta. Podnikateľ priamo na mieste podal sťažnosť. Nižší súd tak vtedy vyhovel návrhu Mestského štátneho zastupiteľstva v Prahe.

Smer podáva v súvislosti s Miškovičom trestné oznámenie na GP i podnet na ÚVO
27 | 08 | 2020 | TASR


Slovenská polícia na začiatku augusta potvrdila, že Majský bol zadržaný v pražskej nemocnici. Polícia priblížila, že stále platí, že Majský nenastúpil do výkonu trestu na základe právoplatného rozsudku. Senát Najvyššieho súdu SR koncom júla zamietol Majského odvolanie v kauze podvodu na nebankovky Horizont Slovakia a BMG Invest. Platí teda rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku z roku 2015, ktorý ho odsúdil na deväť rokov odňatia slobody.

Po Majskom na základe platného európskeho zatýkacieho rozkazu vyhlásili národné i medzinárodné pátranie.