Drogová "varička" pervitínu kandidovala do parlamentu s Harabinom za stranu Vlasť
24 | 08 | 2020 I Ivan Brožík

Varila drogu a kandidovala do parlamentu. Spolu s Harabinom pod značkou strany Vlasť.


O kurióznom prípade na našej politickej a súčasne aj drogovej scéne odvysielala TV Markíza reportáž a následne informoval portál refresher.sk. Zo zverejnených informácií vyplýva, že pervitín mala v Seredi variť kandidátka do parlamentu za stranu Vlasť.

Počas obrovskej protidrogovej akcie NAKA postupne zadržala a obvinila v štyroch vlnách až 56 ľudí, medzi ktorými má byť aj kandidátka za stranu Vlasť s iniciálami GK. Na kandidátke strany Vlasť ich mala Gabriela Kučerová. Medzi obvinenými sú aj ďalšie zaujímavé osoby ako policajt, pracovník kriminálneho úradu finančnej správy, bývalý policajt a ďalší. Podľa vyšetrovateľa NAKA išlo o uzavretú komunitu. Hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka informoval o jazykovej bariére, ktorá túto komunitu charakterizovala.

Pri pátraní po tínedžerke našli drogy (foto)
Pátranie po nezvestnej tínedžerke v Bánovciach nad Bebravou priviedlo policajtov až k drogám. Čítať ďalej
04 | 08 | 2020 | SITA


Vo volebnom programe strany Vlasť sa okrem iného píše: “Pretrvávajú silné snahy prinútiť nás akceptovať zvrátené, extrémne liberálne sociálne experimenty na ľuďoch. Vzniká diktatúra iba dovoleného slova a názoru, organizovaná masová ekonomická ilegálna migrácia, vnucuje sa nám úchylná gender a LGBTI ideológia, ktorá znamená rozklad normálnej rodiny. Dokonca sa prezentuje ako „jediná správna“. Presadzujú sa rôzne hrozby pre bezpečnosť, morálku a zdravý vývoj detí a mládeže a pre spokojný život našich občanov (napr. propagácia užívania drog a pedofílie, otvorená prezentácia sexuálnych úchyliek, exhibicionizmus, zámerné znižovanie úrovne vzdelávania a pod.)... toto nemôžeme dovoliť!”

Celkovo do dnešného dňa orgány činné v trestnom konaní obvinili z drogovej trestnej činnosti a zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny už 56 osôb zo Serede, Galanty a Trnavy. V súvislosti s niektorými z nich užn mpadli zo strany prokurátora aj prvé návrhy na obžaloby. NAKA sa prípadu výroby drog venuje už od roku 2018.

V Seredi zadržali materiál na výrobu pol tony pervitínu a ďalších 250 kíl už vyrobenej drogy. Nechýbala marihuana a kokaín. Polícia zhabala aj 251 kg už vyrobeného metamfetamínu za viac ako 8 miliónov eur. Celkovo išlo o 2531 kilogramov tabliet za 4,8 milióna eur, z ktorých by bolo možné vyrobiť skoro pol tony metamfetamínu s cenovkou približne 17 miliónov eur.

Bohatší uprednostňujú syntetické drogy, elity najmä kokaín, tvrdí Okruhlica
Leto je obdobím, ktoré sa u časti populácie spája s rekreačným užívaním alkoholu alebo drog. Pre mladých je rizikové, že sú bez dozoru a majú chuť experimentovať. Čítať ďalej
22 | 07 | 2020 | SITA