Šokujúci príbeh z Ruska. Pacientku vyhlásili za mŕtvu, ráno ju našli v márnici živú!
22 | 08 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Toto je možné azda iba v Rusku. Príbeh, ktorý sa odohral v Goršečenskom okrese v Kurskej oblasti v Rusku je doslova neuveriteľný, píšu Izvestia.


Ako píše portál kursk-izvestia.ru 81-ročná Zinaida Dmitrievna Kononová sa zobudila ráno v márnici po tom ako ju predchádzajúci deň lekár vyhlásil za mŕtvu.

Neter „nebohej“ Tatiany Leonidovny jej príbeh vyrozprávala novinárom. „Tetu som vzala do nemocnice 13. augusta, pretože mala bolesti brucha. Predtým nebola chorá, len sa nemohla pre bolesť kolena dobre pohybovať. Najskôr sa jej pokúsili vyrovnať s črevnou obštrukciou, ale večer sa stav začal zhoršovať, a tak sa ju lekári rozhodli operovať,“ začala svoje rozprávanie Zinaidina príbuzná. „Pri rezaní sa našli malígny nádor a metastázy v čreve. Jej črevná priechodnosť sa obnovila, ale po operácii utrpela klinickú smrť. Znovu bola oživovaná po dobu 30-40 minút. Tieto akcie ale boli považované za neúspešné. Nedýchala, nebolo možné cítiť pulz a tiež neexistovali žiadne známky života. Bola teda vyslovená jej smrť. To všetko sa stalo v noci zo 14. augusta. Potom bola poslaná do márnice,“ prezradil pre portál kursk-izvestia.ru anonymný zdroj z Ústrednej regionálnej nemocnice.

V ten istý deň mala byť prevezená do nemocnice v Kursku, ráno však prišiel lekár do márnice a videl, že pacientka je nažive. Pred odchodom do nemocnice prišla pre ženu jej neter, pretože príbuzní ju chceli vziať a pochovať.

https://www.hlavnydennik.sk/2020/08/22/popularny-spevak-%e2%80%a029-natocil-vlastnu-smrt-v-zivom-prenose-rozdrvil-ho-vlak-video/

„Personál nemocnice ma zavolal, keď si uvedomili, že moja teta žije. Keď sme ju tam našli živú ani ma nepoznala, ba nepamätala si, že ju operovali. Povedala len, že si pamätá, že ju bolia kolená,“ spomína na šokujúcu udalosť Tatiana. Lekári sa celý incident snažili vysvetliť, že okresným nemocniciam často chýba drahé vybavenie, ktoré dokáže zaznamenávať mozgovú aktivitu. Práve tieto technológie presne určujú, či je človek nažive, alebo mŕtvy.

Podľa vedenia nemocnice je v regiónoch smrť určovaná vonkajšími príznakmi. Ak srdce bije raz za minútu, lekár ho nemusí ani počuť. „Keďže hlavný lekár bol oficiálne na dovolenke, preto bolo v tomto prípade resuscitátorom mladé dievča. Tá bola presvedčená, že zmerala všetky možné ukazovatele a nenašla známky života. Je nám veľmi ľúto, že si túto situáciu vzala veľmi osobne, pretože v ten deň niekoľkokrát stratila vedomie,“ povedali pre portál kursk-izvestia.ru o následnej udalosti zamestnanci nemocnice. „Čo sa stane ďalej, nevieme, no veľmi nás to ako kolegov znepokojuje, pretože sme nechceli niekomu ublížiť,“ dodal portálu anonymný zdroj. Prečo Zinaidu vyhlásil za mŕtvu skúma Výbor pre zdravie aj vyšetrovatelia.

„Napokon sa mi anesteziológ priznal, že telo poslali do márnice za 1 hodinu a 20 minút namiesto protokolom predpísaných 2 hodín. K pochybeniu sa mi priznal aj vedúci lekár,“ uviedla pre portál kursk-izvestia.ru príbuzná Zinaidy Dmitrievny Kononovej. Nemocnica poznamenala, že v Goršečnom bol prípad, keď žena zomrela zaznamenaný aj pred 20 rokmi. Tá sa ale prebrala až o niekoľko dní neskôr keď ju priviedli do kostola na bohoslužbu. Podobný prípad sa vyskytol v Izraeli, ktorý sa po medicínskej stránke považuje za jeden z najvyspelejších. Tam to bolo uznané ako zázrak Pána.

Lietadlo s Navaľným odštartovalo z letiska v Omsku, smeruje do Berlína
Lietadlo s ruským opozičným politikom Alexejom Navaľným, ktorého vo štvrtok hospitalizovali z dôvodu možnej otravy, odštartovalo v sobotu ráno z letiska v sibírskom meste Omsk. Informovala o tom Navaľného hovorkyňa Kira Jarmyšová, ktorú citovala... Čítať ďalej
22 | 08 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR