Slovan Bratislava možno v piatok odohrá duel Ligy majstrov na Faerských ostrovoch
21 | 08 | 2020 I SITA

Duel 1. kola kvalifikácie futbalovej Ligy majstrov 2020/2021 medzi domácim tímom KÍ Klaksvík z Faerských ostrovov a slovenským šampiónom ŠK Slovan Bratislava sa predsa možno uskutoční. Európska futbalová únia (UEFA) totiž napriek problémom "belasých" s pozitívnymi osobami na koronavírus duel zatiaľ oficiálne nezrušila a dokonca na svojom webe zverejnila aj zostavy oboch súperov. Duel by sa mal začať o 18.00 h SELČ.


Podľa webu UEFA.com zastupujúci tréner Slovana Szilárd Németh pošle na hraciu plochu od úvodu túto zostavu: Michal Šulla - Martin Hubert, Mitch Apau, Adam Laczkó, Lucas Lovat - Dávid Holman - Erik Daniel, Dejan Dražič, Samuel Lavrinčík, Alexander Tóth - Boris Cmiljanič. Medzi náhradníkmi figurujú Tomáš Rybár, Ibrahim Rabiu, Adam Matoš, Dávid Strelec, Adam Jackuliak, Patrik Haramia a Vasil Božikov. Ide o hráčov z "náhradnej" výpravy Slovana, ktorá na Faerské ostrovy priletela vo štvrtok.

Pôvodne sa mal zápas hrať v stredu od 20.00 h SELČ, no po prílete do dejiska stretnutia lekári diagnostikovali koronavírus u jedného človeka z výpravy Slovana, konkrétne sa ochorenie COVID-19 potvrdilo u člena realizačného tímu. Miestne úrady následne rozhodli, že výprava slovenského šampióna má dve možnosti - odcestovať domov alebo zostať v karanténe.

Kapitán Manchestru United Harry Maguire skončil na dovolenke v putách!
Známy futbalista sa dostal do roztržky s ďalšími anglickými turistami a potom sa správal agresívne a vulgárne aj voči zasahujúcim policajtom. Čítať ďalej
21 | 08 | 2020 | TASR


Po stretnutí so zástupcami Európskej futbalovej únie (UEFA) padlo rozhodnutie, že Slovan môže na zápas nastúpiť, avšak v náhradnom termíne a s úplne iným tímom, aký sa vtedy nachádzal na Faerských ostrovoch. Vedenie Slovana preto vyslalo do dejiska náhradný tím. V novej výprave "belasých" bolo sedem hráčov A-tímu, ktorí sa nedostali do pôvodnej nominácie.

Na Faerské ostrovy odleteli aj deviati juniori. V druhej výprave Slovana sa po prílete do krajiny objavil pozitívny prípad na koronavírus, daná osoba sa potom podrobila opakovanému testu tiež s pozitívnym výsledkom. Definitívne rozhodnutie zostalo na ramenách Európskej futbalovej únie (UEFA), ktorá súťaž organizuje. Postupujúci z dvojice KÍ Klaksvík, ŠK Slovan Bratislava by mal už počas nasledujúceho týždňa nastúpiť na pôde švajčiarskeho mužstva Young Boys Bern v 2. kole kvalifikácie LM.

Hamšík mal radosť z prvého gólu, ale len malú. Jeho mužstvo po šiesty raz prehralo
Marek Hamšík sa v šiestom zápase novej futbalovej sezóny v Číne dočkal prvého gólu, ale jeho tím Ta-lien Pro stále nie a nie vyhrať. Čítať ďalej
21 | 08 | 2020 | SITA