So samosprávami sme našli zhodu pri zmenách vo verejnom obstarávaní, tvrdí Hlivák
19 | 08 | 2020 I SITA

Pri chystaných zmenách v zákone o verejnom obstarávaní našiel Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) so samosprávami ideovú zhodu a po ďalších rokovaniach s podnikateľmi či tretím sektorom začne pripravovať znenie legislatívy.


Návrh zákona by chcel ÚVO predložiť na rokovanie vlády najneskôr do konca decembra. Povedal to v stredu na brífingu predseda ÚVO Miroslav Hlivák.

"Dnes máme za sebou rokovanie, ktorého výsledkom je zhoda v tom, ako úrad predstavuje z hľadiska odborného a z hľadiska eurokomfortného výkladu práva ďalšie zmeny vo verejnom obstarávaní," povedal Hlivák po stretnutí s prezidentom Únie miest Slovenska (ÚMS) Richardom Rybníčkom. Na tému novelizácie zákona rokoval šéf ÚVO počas augusta aj so Združením miest a obcí Slovenska (ZMOS) a Združením samosprávnych krajov (SK8).

Počet úmrtí na koronavírus u nás bude stúpať, povedal minister zdravotníctva
Druhá vlna koronavírusu zasiahne Slovensko viac ako prvá, povedal minister zdravotníctva Marek Krajčí. Čítať ďalej
19 | 08 | 2020 | Peter Haluza, SITA, TASR


Rybníček zdôraznil, že pripravovaný zákon by mal podporiť lokálnu ekonomiku a uľahčiť verejné obstarávanie. "Tento návrh má našu plnú podporu," povedal. Prezident ÚMS dúfa, že do zákona už nebudú zasahovať politické rozhodnutia, pretože návrh je podľa neho výsostne odborná záležitosť. Hlivák zdôraznil, že k možným zmenám by na rokovanie opäť prizval aj samosprávy.

Na rokovaní sa Rybníček s Hlivákom zaoberali aj témou výstavby štartovacích bytov, cyklotrás či špekulatívnych námietok podnikateľov pri verejnom obstarávaní.