Neustávajúce protesty v Bielorusku si vyžiadali dialóg
14 | 08 | 2020 I Diana Zaťková / TASR

 Bieloruský minister zahraničných vecí Uladzimir Makej dnes v súvislosti s kontroverznými prezidentskými voľbami, ktoré sa konali v nedeľu 9. augusta, povedal:  "Bielorusko je pripravené na konštruktívne a objektívne rozhovory so svojimi zahraničnými partnermi."


Vo vyhlásení kancelárie šéfa bieloruskej diplomacie sa uvádza, že minister Makej v telefonickom rozhovore so svojím švajčiarskym náprotivkom Ignaziom Cassisom uviedol: "Bielorusko je pripravené na konštruktívny a objektívny dialóg so svojimi zahraničnými partnermi o všetkých otázkach týkajúcich sa udalostí v Bielorusku." Informovala o tom agentúra AFP.

Od vyhlásenia výsledkov nedeľných volieb sa v Bielorusku konajú protestné akcie, na ktorých dochádza k potýčkam medzi ich účastníkmi a bezpečnostnými zložkami. Došlo k tisíckam zatknutí a úteku prezidentskej protikandidátky Svitlany Cichanouskej do Litvy. Demonštranti nesúhlasia so zverejnenými výsledkami prezidentských volieb, podľa ktorých s veľkou prevahou zvíťazil dlhoročný prezident Alexandr Lukašenko. Vzhľadom na to, že do volebných miestností nebol povolený prístup pozorovateľom a výsledky volieb boli spochybnené, má posledná európska diktatúra určite čo vysvetľovať.

Teheránu hrozí výbuch väčší ako v Bejrúte. Varovanie hovorí o "VODÍKOVEJ BOMBE"
Mestský poslanec v Teheráne varuje, že mesto môže postihnúť oveľa „väčšia katastrofa ako v Bejrúte“. Dôvodom môže byť pochybné skladovanie ropy na predmestiach. Čítať ďalej
14 | 08 | 2020 | Mário Martinka