Réway sa sám hlásil do Košíc. S Chovanom môžu byť postrachom všetkých súperov, vraví Jan Šťastný
13 | 08 | 2020 I SITA

Hokejový tím HC Košice hlási príchod zaujímavého mena do útoku. Hráčskymi odchodmi a finančnými restami zdecimovaní východniari vyrukujú v novej sezóne s bývalým reprezentantom Martinom Réwayom.


Dvadsaťpäťročný šikovný útočník aj vinou rôznych zdravotných problémov v rozpätí posledných troch rokov vystriedal až šesť klubov, zatiaľ naposledy pôsobil pod Tatrami v HK Poprad. Ďalšiu šancu na reštart kedysi sľubne rozbehnutej kariéry dostane v Košiciach.

"Martin Réway nás sám kontaktoval a prejavil záujem pomôcť Košiciam. Po rozhovore s ním sme sa rozhodli dať mu šancu. Stále veríme, že pokiaľ bude zdravý, môže nášmu tímu výrazne pomôcť. Jeho individuálne schopnosti sú stále na vynikajúcej úrovni a napríklad spolu s Mišom Chovanom môžu vytvoriť veľmi silnú útočnú dvojicu, ktorá by mohla byť postrachom všetkých súperov," uviedol športový riaditeľ HC Košice Jan Šťastný na klubovom webe. "Je to zrejme jedna z jeho posledných šancí. Verím, že nesklame a pomôže nám v ťažkej dobe, ktorou naša organizácia prechádza," dodal Šťastný.

Réway reprezentoval Slovensko na dvoch seniorských svetových šampionátoch - v rokoch 2014 a 2016. Výrazne sa podieľal na zisku bronzových medailí pre Slovensko na MS do 20 rokov na prelome rokov 2014 a 2015. V zámorí strávil dve sezóny v juniorke, medzi seniormi v ročníku 2017/2018 odohral v AHL za Laval Rocket 5 zápasov a vrátil sa do Európy. Nasledovali nevydarené angažmány v Slovane Bratislava v KHL či v najvyššej českej súťaži v tíme Rytíři Kladno po boku Jaromíra Jágra.

Niekdajšia defenzívna opora Juventusu Turín končí, Lichtsteiner už nechcel čakať na presunuté ME
Za taliansky Juventus Turín odohral sedem sezón a na konci každej z nich sa tešil zo zisku majstrovského titulu. V Lige majstrov si zahral vo finále, v roku 2015 ho vyhlásili za najlepšieho futbalistu v krajine. Vo veku 36 rokov sa rozhodol ukončiť... Čítať ďalej
12 | 08 | 2020 | SITA


Dva zápasy odohral aj v slovenskej II. lige za Dolný Kubín a v nižšej švédskej súťaži pridal 10 štartov v tíme Tingsryds AIF. Pred vynúteným koncom minulej sezóny sa solídne rozbiehal v Poprade (7 zápasov = 3+1), ale šíriaci sa koronavírus stopol celú sezónu pred začiatkom play-off. V lete sa už potom nedohodol s Popradčanmi na pokračovaní.

"Som veľmi šťastný, že som sa stal súčasťou mladého ambiciózneho kádra, ktorý Košice skladajú. Veľmi sa teším na spoluprácu s Honzom Šťastným. Poznám sa s ním od mlada, keď ma viedol v HC Slavia Praha. Tiež sa teším na nových spoluhráčov a dúfam, že v pozitívnom slova zmysle prekvapíme nejedného fanúšika," uviedol Martin Réway.

Niekdajší veľký talent slovenského hokeja si uvedomuje, že situácia v HC Košice nie je ideálna, ale to neznamená, že nemôžu veľa ľudí a tímov prekvapiť. "Dôležité bude, ako si sadneme ako kolektív, potom je všetko možné. Budeme nastupovať s pokorou, ale aj s rešpektom. Máme v tímu pár skúsených hráčov, ktorí vedia, čo spraviť, aby sme boli konkurencieschopní. Pokiaľ je tím odhodlaný na ľade nechať všetko, tak je všetko možné. Ja verím, že s chalanmi ako Mišo Chovan máme šancu na výhru v každom zápase. Dúfam, že v aréne aj pri televíznych obrazovkách nás budú fanúšikovia hnať dopredu. Aj keď začiatok nemusí byť najľahší, je to súťaž plná zvratov. Prosím aj fanúšikov, aby s nami najmä zo začiatku mali trpezlivosť a verím, že postupom času s nami budú spokojní. V tíme máme veľa mladých šikovných hráčov, ktorí môžu len napredovať a zlepšovať sa," doplnil Réway na webe hckosice.sk.

Bubeník si štart letnej sezóny posunul o týždeň, pár dní preventívne strávil v izolácii
Slovenský výškar Matúš Bubeník strávil ostatných pár dní v dobrovoľnej izolácii. Dôvodom bol pozitívny test na koroanvírus u spolupracovníka jeho priateľky. Tridsaťročný člen Dukly Banská Bystrica sa dobrovoľne vzdal účasti na majstrovstvách ČR v... Čítať ďalej
12 | 08 | 2020 | SITA