Farage varuje, že Británia nebude skutočne slobodná, ak sa Brexit dohodne už tento rok
13 | 08 | 2020 I Marek Molnár

Líder strany Nigel Farage vydal varovanie o Brexite s dôrazom, že Spojené kráľovstvo sa nebude môcť úspešne oslobodiť od Európskej únie, ak sa Londýn dohodne s Bruselom už tento rok, informuje portál RT.


Farage upozornil voličov, že prechodné obdobie Brexitu sa blíži ku koncu už 1. januára 2021, pričom odpojenie od únie v tejto podobe by nebolo „skutočnou slobodou“, za ktorú „bojovali desaťročia“.

Líder strany Brexit prehlásil, že dohoda o vystúpení, ktorú britská vláda dohodla s Bruselom, nikdy Spojenému kráľovstvu skutočne nedovolí opustiť Európsku úniu „zadarmo“. Pripomenul, že Británia bude stále v spojení s úniou v takých oblastiach, ako je napríklad štátna pomoc.

„Domnievam sa, že v nadchádzajúcich mesiacoch sa dosiahne dohoda, pri ktorej nebudeme skutočne slobodní v oblastiach, ako je napríklad štátna pomoc,“ napísal Farage pre Express newspaper.

Optimistické ekonomické vyhliadky Nemecka
Prieskum odhalil rekordný nárast dôvery investorov v budúcnosť nemeckého hospodárstva napriek súčasnej neveselej klíme. Čítať ďalej
12 | 08 | 2020 | Mário Martinka


„Rok 2020 sa v histórii zapíše ako rok, keď sme konečne opustili Európsku úniu, ale konečná podoba nášho vystúpenia pravdepodobne nebude skutočnou slobodou, za ktorú mnohí z nás bojovali už desaťročia,“ dodal.

Politik predtým komentoval dohadovanie o vystúpení premiéra Borisa Johnsona s Bruselom, pričom ju označil za „nie-Brexit“, ale stále bola lepšia, ako "prehriata" verzia dohody, ktorú dosiahla Johnsonova predchodkyňa Theresa Mayová.

„Bolo jasné, že táto dohoda bola o niečo lepšia ako tá Mayovej. Severné Írsko sa nielenže nestalo inou entitou, ale Európsky súdny dvor bude mať v britskom verejnom živote stále slovo,“ uviedol.

Pápež odsúdil kultúru individualizmu počas pandémie
Pápež František v stredu odsúdil kultúru individualizmu, ktorú odhalila pandémia nového koronavírusu a ktorej obeťou sa stala starostlivosť o najslabších členov spoločnosti. Informovala o tom tlačová agentúra AP. Čítať ďalej
12 | 08 | 2020 | SITA