Twitter už obmedzil aj twíty Demokratov
07 | 08 | 2020 I Mário Martinka

Demokratický národný výbor ( DNC ) nemohol vo štvrtok zverejňovať tweety zo svojho účtu rýchlej reakcie potom čo sa snažil vyvrátiť falošné tvrdenia prezidenta Donalda Trumpa o deťoch a imunite na Covid-19.


Tento čin zdôrazňuje zjavnú neschopnosť Twitteru rozoznať rozdiel medzi dezinformáciami a niekým, kto sa snaží dezinformácie vyvrátiť, píše edition.cnn.com.

DNC tweetoval klip Trumpovho stredajšieho vystúpenia na „Fox & Friends“ spolu s názvom, „SLEDUJTE: Trump hovorí, že by sa školy mali znovu otvoriť, aj keď nemá plán na bezpečné vykonanie ( otvorenia škôl ), pretože koronavírus zmizne tak, ako veci miznú a deti sú takmer imúnne“.

DNC zamýšľalo tweet zverejniť ako falošné tvrdenie Trumpa, ale systémy Twtteru, označili tento krok ako dezinformáciu. Presne to isté urobil systém aj v stredu večer, keď odstránili klip z rovnakého rozhovoru z účtu Trumpovej kampane.

Facebook tvrdo scenzúroval Trumpa a Twitter ho dokonca zablokoval
Spoločnosť Facebook v stredu oznámila, že odstránila odkaz zo stránky amerického prezidenta Donalda Trumpa, lebo obsahoval "škodlivé dezinformácie o ochorení COVID-19". Rovnako aj Twitter v stredu oznámil, že dočasne zablokovala oficiálny účet... Čítať ďalej
06 | 08 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR


„V prípade účtov, ktoré zdieľali totožné video, sa môže tiež vyžadovať, aby odstránili svoje tweety, pretože samotné video, porušuje našu politiku pre dezinformácie ohľadne COVIDu,“ povedal hovorca siete Twitter.

Výbor DNC bol nútený vymazať tweet skôr, ako mohol príspevok uverejniť.

Daniel Wessel, zástupca DNC, vo štvrtok vo vyhlásení uviedol: „Zatiaľ čo Donald Trump pokračuje v šírení dezinformácií prostredníctvom svojich kanálov sociálnych médií, vojenská miestnosť DNC a iní boli na Twitteri pozastavení, pretože sa snažili poukázať na jeho nebezpečné klamstvá. Ak Twitter vážne rieši problém dezinformácií na svojej platforme, mali by sa zamerať na zdroj tohto problému.“

Ďalší významní používatelia Twitteru sa podobne sťažovali vo štvrtok na to, že ich účty sú obmedzené čo sa týka tweetovania kontroly faktov prezidenta Trumpa.

Stiahnutie amerických vojakov trápi nemecké komunity
Politici tvrdia, že stiahnutie až 12 000 vojakov poškodí miestne hospodárstvo a má malý strategický význam. Čítať ďalej
05 | 08 | 2020 | Mário Martinka