Medzi novými infikovanými v Bratislavskom kraji sú aj Slováci, ktorí sa vrátili z dovoleniek
07 | 08 | 2020 I TASR

 Medzi novými infikovanými v Bratislavskom kraji sú aj Slováci, ktorí sa vrátili z dovoleniek. Pre agentúru SITA to uviedla hovorkyňa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Bratislave Katarína Nosálová.


„V Bratislavskom kraji evidujeme 15 nových pozitívnych prípadov na ochorenie COVID-19, z toho je deväť mužov a päť žien," konštatovala. V rámci epidemiologického šetrenia hygienici zistili, že ide o dve osoby, ktoré sa vrátili zo Srbska a jednu osobu z Ukrajiny.

Medzi pozitívnymi osobami sú aj Slováci, ktorí sa vrátili z dovoleniek z Chorvátska, Španielska, Spojených arabských emirátov a Egypta. Ďalšie potvrdené prípady sú v epidemiologickej súvislosti s už pozitívnymi osobami. Tri osoby však nemajú vedomosť o tom, že sa mohli stretnúť s pozitívne testovanou osobou na ochorenie COVID-19.

„Všetky tieto osoby majú nariadenú domácu karanténu, zaisťujeme ich úzke kontakty v rámci rodiny i pracovného kolektívu, s cieľom zamedziť ďalšiemu možnému šíreniu tohto ochorenia v Bratislavskom kraji,” uzavrela Nosálová.

Krištúfkovej novelu zákona k dôchodkovému veku žiada Krajniak dočasne stopnúť
Ministerstvo práce a sociálnych vecí pod vedením Milana Krajniaka (Sme rodina) odporúča dočasne stopnúť rokovanie parlamentu o návrhu novely zákona o sociálnom poistení od poslankýň Petry Krištúfkovej (Sme rodina), Anny Zemanovej (SaS) a Kataríny... Čítať ďalej
07 | 08 | 2020 | SITA