Pyramídy postavili mimozemšťania, napísal Elon Musk
03 | 08 | 2020 I Imrich Kovačič

Egypt sa ohradil proti piatkovému tweetu miliardára Elona Muska, v ktorom americký podnikateľ tvrdí, že pyramídy postavili mimozemšťania.


Africká krajina pozvala šéfa spoločnosti Space X na návštevu, aby sa na vlastné oči presvedčil, že pyramídy postavili ľudia, píšu novinky.cz

V piatok 31. júla zverejnil Elon Musk na Twitteri príspevok, v ktorom píše: "Pyramídy postavili očividne mimozemšťania."



Na jeho twít reagovalo viac ako pol milióna ľudí, zdieľalo ho takmer 85 tisíc užívateľov tejto siete a zaznamenal viec než 25 tisíc komentárov. Jedným z reagujúcich bola aj egyptská ministerka pre medzinárodnú spoluprácu Rania al-Mašatová.

Odkiaľ sa v Antarktíde vzali pyramídy?
Štúdium starovekých pyramíd môže zmeniť celú ľudskú históriu. Tím vedcov prekvapivo objavil a vyfotografoval tri pyramídy v Antarktíde. Zrejme umelého pôvodu. Uviedol portál ecology.md. Čítať ďalej
27 | 12 | 2019 | Preklad: Redakcia HD


Tá Muskovi odpísala, že oceňuje jeho prácu a že ho spoločne so spoločnosťou Space X pozýva do Egypta, aby si mohol prečítať, ako boli pyramídy postavené, a aby navštívil tiež hrobky ich staviteľov.



Práve hrobky staviteľov pyramíd objavené v 90. rokoch 20. storočia sú podľa egyptológov definitívnym dôkazom, že pyramídy sú skutočne dielom starovekých Egypťanov.
Twitter je vojnová zóna, myslí si Musk

Kým egyptská ministerka zvolila pomerne prívetivý tón, známy archeológ a bývalý generálny tajomník Najvyššej rady pre pamiatky Egypta Zahi Havas, ktorý hrobky staviteľov objavil, tweet označil za "úplný úlet".

Tajomná komora pyramídy v Gíze môže ukrývať faraónsky "meteoritový trón"
Obrovská novobjavená miestnosť vo Veľkej pyramíde v Gíze, v Egypte, koncom minulého roka, môže podľa novej analýzy starých náboženských textov z pyramídy, ukrývať železný trón ukovaný z meteoritov. Čítať ďalej
14 | 06 | 2019 | Imrich Kovačič


"Našiel som hrobky staviteľov pyramíd, takže celý svet sa môže presvedčiť, že to boli Egypťania a že to neboli otroci," rozčúlil sa pre server EgyptToday.

Excentrický miliardár nakoniec ustúpil a pripustil, že sa možno pomýlil. Na Twitter zdieľal článok BBC o stavbe pyramíd s komentárom: "Tento článok prináša zmysluplné vysvetlenie, ako sa to (pyramídy) postavilo."



Šéf Space X je známy tým, že na Twitter vypúšťa poburujúce príspevky, ktorými rad ľudí dvíha zo stoličiek. Samotný Musk sociálnu sieť označil za "vojnovú zónu" a prispievanie do nej ako vstup do zápasnícke arény.

Ruská vesmírna agentúra Roskozmos pošle 2 turistov na ISS v roku 2021
Ruská vesmírna agentúra Roskozmos bude spolupracovať s americkou spoločnosťou Space Adventures, aby na budúci rok poslala dvoch vesmírnych turistov na Medzinárodnú vesmírnu stanicu (ISS), informuje portál RT. Čítať ďalej
02 | 08 | 2020 | Marek Molnár