Odkiaľ sa v Antarktíde vzali pyramídy?
27 | 12 | 2019 I Preklad: Redakcia HD

Štúdium starovekých pyramíd môže zmeniť celú ľudskú históriu. Tím vedcov prekvapivo objavil a vyfotografoval tri pyramídy v Antarktíde. Zrejme umelého pôvodu. Uviedol portál ecology.md.


Antarktída bola kedysi jedným z najviac obývaných kontinentov. Väčšinu z jej povrchu pokrývali lesy. Žilo v nich veľa rôznych tvorov. Teraz je však väčšina Antarktídy pokrytá hrubým ľadom. V horách Antarktídy sa ale nachádzajú starodávne fosílie, vrátane dinosaurov.


Výskumný tím, ktorý pyramídy objavil, zahŕňal osem členov z Ameriky a tiež z niekoľkých európskych krajín. Dve z troch objavených pyramíd sa nachádzajú asi 16 kilometrov od pobrežia. Tretia je veľmi blízko pobrežia.



Na mape sú vidieť obe vtedajšie Ameriky a Antarktída. Kontinent Antarktída bol pritom oficiálne objavený až ruskou expedíciou F.F. Bellinghausena 28. januára 1820. Najprekvapivejšie je, že na mape z roku 1513 je pobrežie Antarktídy bez hrubej vrstvy ľadu. V súčasnosti sa mapa nachádza v knižnici Topkapi v tureckom Istanbule.




VIDEO: Najnovší ruský ľahký protilietadlový systém zvládol poslednú skúšku
Ruská armáda testovala nový ultraľahký protilietadlový systém s názvom Gibka-S. Nové vozidlo prešlo štátnymi skúškami a zasiahlo falošné ciele so špičkovou presnosťou. Čítať ďalej
27 | 12 | 2019 | Marek Molnár