Kanye West predložil petíciu za svoju kandidatúru: Šesť stoviek podpisov bolo falošných!
01 | 08 | 2020 I

Ak to so svojou kandidatúrou na amerického prezidenta myslel Kanye West vážne, musel zohnať cez 800 petičných podpisov od ľudí, ktorí ho podporia. Formálnu žiadosť rapper podal v New Jersey, kde už predložil podpisové archy. Kontrolóri však zostali v nemom úžase, keď zistili, koľko z podpisov je sfalšovaných.


Ako píše portál Expres, mnoho ľudí pochybovalo o tom, že Kanye West skutočne chce kandidovať do Bieleho domu, a podozrievali ho iba z premyslenej kampane na jeho nový album. Nemal ani program, s ktorým by vstupoval do volieb, a nemal ani podporu republikánov či demokratov. Jeho jedinou šancou bola petícia, ktorá by ho s dostatočným počtom podpisov poslala priamo do volieb.

Rapper nakoniec svoju žiadosť skutočne zvládol, a to s počtom 1327 podpisov. To na kandidatúru bohato stačilo, keďže sa v New Jersey oficiálne vyžaduje najmenej 800 podpisov.



Advokát Scott Salmon však podal proti petícii oficiálny protest. Podľa neho obsahuje viac ako 600 sfalšovaných podpisov. Len letmý pohľad stačí, aby bolo zjavné, že mená vrátane podpisov zapisoval rovnaký človek. Prezrádzať ho má predovšetkým bodka, ktorú zapisuje ako krúžok.

Preskúmavať sa budú všetky podpisy, ktoré rapper nazbieral a predložil úradom. Termín je do pondelka. Ťažko povedať, čo by sa presne stalo, ak by komisia uznala, že spevák podpisy falšoval.

Kanye West sa nekontrolovateľne rozplakal na tlačovke! Prišiel v nepriestrelnej veste (VIDEO)
Rapper Kanye West usporiadal svoju prvú tlačovú konferenciu v rámci svojej prezidentskej kampane, o ktorej si ľudia stále myslia, že to je len vtip alebo ťah, ako si zvýšiť predaj svojich albumov. Výstup, aký predviedol počas nedeľňajšieho večera v... Čítať ďalej
23 | 07 | 2020 | Timotej Dudka


„Petícia pána Westa neobsahuje platné podpisy 800 kvalifikovaných voličov a jeho žiadosť by tak mala byť zamietnutá,“ reagoval Salmon na informácie, ktoré sa k nemu dostali.

Podpisy sú podľa právnika takmer totožné a niet pochýb, že ich spísal rovnaký človek. Volebná komisia sa obrátila na oficiálny kontakt, ktorý tím Kanyeho Westa predložil, na správu však doposiaľ nikto nereagoval.

Elton John oslávil 30 rokov bez drog a alkoholu: „Bol by som mŕtvy, keby som nepožiadal o pomoc!“
Elton John (73) zdieľal na Instagrame fotografiu želania, torty s tridsiatkou a výročné mince od Anonymných alkoholikov. Je to už 30 rokov, čo sa Elton nedotkol drog ani alkoholu. V popise príspevku následne poďakoval všetkým blízkym za podporu a... Čítať ďalej
30 | 07 | 2020 | Timotej Dudka