Ruskí a americkí vedci sa zaviazali spoločne bojovať proti Covid-19
31 | 07 | 2020 I Marek Molnár

Napriek tomu, že Moskva a Washington sú v rozpore kvôli mnohým medzinárodným a bilaterálnym udalostiam, ruským a americkým vedcom sa podarilo nájsť spoločnú cestu v spoločnom boji proti spoločnej hrozbe - pandémii Covid-19, informuje portál RT.


Vedci sa spojili, aby spolupracovali vo „všetkých oblastiach súvisiacich s koronavírusom, jeho povahou a preventívnymi opatreniami“, uviedla Ruská akadémia vied (RAS).

RAS a americké národné akadémie vied, medicíny a inžinierstva podpísali vo štvrtok dohodu o spolupráci v širokom spektre oblastí súvisiacich s Covid-19, ako sú epidemiológia, virológia, infekčná patofyziológia, ako aj matematické a počítačové simulácie šírenia nového koronavírusu.

Pretože koronavírusová pandémia obmedzuje osobné stretnutia, vedci z oboch strán Atlantického oceánu budú kooperovať prostredníctvom softvéru Zoom.

Nový výskum zistil, že koronavírus sa môže skrývať v ľudských ušiach
Vedci z univerzity Johna Hopkinsa objavili koronavírus SARS-CoV-2 na neočakávanom mieste - vo vnútri ľudského ucha a aj za ním, informuje portál RT. Čítať ďalej
30 | 07 | 2020 | Marek Molnár


Rusko a USA patria medzi krajiny s najvyšším počtom nahlásených prípadov Covid-19. Zatiaľ čo sa však zdá, že sa Rusku podarilo udržať epidémiu s viac ako 13 350 úmrtiami na celoštátnej úrovni, v USA stále dochádza k vzostupnému trendu, pričom počet obetí zomrel v stredu 150 000.

V USA je cieľom vládnej očkovacej stratégie Operation Warp Speed ​​poskytnúť vakcínu pre obyvateľstvo do januára 2021.

Rusko plánuje schváliť svoju vakcínu do 10. augusta a začať očkovanie obyvateľstva začiatkom roku 2021. Napriek tomu Alexander Sergejev, prezident RAS, už skôr povedal, že na vyhlásenie víťazstva bude potrebné monitorovať protilátky vyvolané vakcínou najmenej šesť mesiacov.

Rusko plánuje masové očkovanie proti Covid-19 začiatkom roku 2021
Špičkový ruský vedec tvrdí, že krajina bude schopná vyrobiť dostatok vakcíny proti Covid-19 na celoštátnu imunizáciu už začiatkom roku 2021. Varuje však, že to bude nejaký čas trvať, kým bude možné správne zmerať jej účinnosť, informuje portál... Čítať ďalej
29 | 07 | 2020 | Marek Molnár