Kováč naďalej povedie SND, ministerka Milanová predĺžila jeho poverenie
31 | 07 | 2020 I SITA

Peter Kováč povedie Slovenského národného divadla (SND) do výsledku pripravovaného výberového konania. Ministerka kultúry Natália Milanová (OĽaNO) mu totiž predĺžila dočasné poverenie, ktoré však bude trvať maximálne do 31. decembra 2020. Agentúru SITA o tom informovala Zuzana Viciaňová z Ministerstva kultúry SR (MK SR).


Ako ďalej priblížila, ministerka kultúry požiadala Petra Kováča, aby čo najskôr dočasne poveril niektorého zo zamestnancov vedením Činohry SND. „Peter Kováč sa v tomto období musí naplno venovať realizácii opatrení na stabilizáciu súčasnej kritickej ekonomickej situácie a vynaložiť všetko úsilie na úhradu finančných záväzkov SND, ktoré má divadlo aj voči svojim divákom za nezrealizované predstavenia počas pandémie koronavírusu od marca tohto roka,“ vysvetlila Viciaňová. Kováč tiež musí dodržiavať záväzné finančné limity určené MK SR a ministerstvo financií.

Milanová zároveň požiadala Petra Kováča, aby nevstupoval do žiadnych zmluvných záväzkov, súvisiacich s premiérami všetkých súborov SND. Cieľom tejto žiadosti je umožniť víťazovi pripravovaného výberového konania, aby čo najskôr uskutočnil svoje koncepčné zámery aj v umeleckej oblasti.

Vláda má nebezpečnú ústavnú väčšinu, dokáže s krajinou robiť,čo chce, tvrdí Pellegrini
Vláda má nebezpečnú ústavnú väčšinu a dokáže pri tvorbe zákonov ignorovať odbornú verejnosť, s krajinou môže robiť, čo chce. Na piatkovej tlačovej konferencii to vyhlásil podpredseda Národnej rady (NR) SR a líder novovznikajúcej strany Hlas -... Čítať ďalej
31 | 07 | 2020 | SITA