Ján Kuciak mi žiadnym spôsobom nevadil, tvrdí Marian K.
31 | 07 | 2020 I SITA

Ján Kuciak mi žiadnym spôsobom nevadil, tvrdí v kauze jeho vraždy obžalovaný Marian K.


Ako dnes ďalej povedal vo svojej záverečnej reči pred senátom Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku, Kuciak bol len jedným z mnohých novinárov, ktorí o ňom v priebehu 25 rokov písali. Zavraždený novinár mu podľa Mariana K. venoval spolu deväť článkov na štyri rôzne témy, o nich však písali aj iné médiá. „Nie som svätec, ale nie som ani vrah,” povedal na margo obžaloby.

Obžalovaný tiež zopakoval svoje tvrdenie z priebehu súdneho procesu, že komunikácia z aplikácie Threema, ktorá bola použitá ako dôkaz v trestnom konaní, nie je autentická. „Je dopĺňaná a časť z nej chýba,” povedal Marian K. Poprel napríklad, že by Petrovi Tóthovi niekdy zaslal správu „Ján Kuciak 558 Veľká Mača Galanta”. V prípade Tótha tiež Marian K. spochybnil viaceré tvrdenia z jeho výpovedí. Takisto spochybnil viaceré tvrdenia Zoltána Andruskóa.

Jeho výpoveď, že Marian K. zháňal za milión eur bieleho koňa, ktorý by na seba zobral vraždu Kuciaka, označil obžalovaný za nonsens. Navyše Marian K. tvrdí, že Andruskó sám rozhodol o zavraždení Kuciakovej snúbenice Martiny Kušnírovej, keď mu 19. februára vykonávatelia povedali, že Kuciaka nezabili, lebo v jeho dome sa nachádzala ďalšia osoba. „Obžaloba postavená na svedkovi Andruskóvi sa rozpadla na jeho nedôveryhodnosti,” povedal.

Obhajkyňa Aleny Zs. navrhuje oslobodenie, žiada vypočuť ďalších svedkov
Obhajkyňa Aleny Zs. Júlia Vestenická navrhla senátu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), aby oslobodil jej klientku spod obžaloby vo veci vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Navrhla tiež vypočuť Lászloá Krecsíka,... Čítať ďalej
31 | 07 | 2020 | SITA


Kauza vraždy sa podľa Mariana K. dopĺňa s kauzou zmenky, pričom sa v tejto oblasti kryjú záujmy politikov, oligarchov aj tajných služieb. „Verím, že medializácia, politika a emócie ostanú za dverami súdnej siene,” dodal obžalovaný.

Obžalovanými v kauze vraždy Jána Kuciaka, Martiny Kušnírovej a v prípade ďalších skutkov sú podnikateľ Marian K., jeho známa Alena Zs. a bývalý policajt Tomáš Sz. Podľa prokuratúry zadala objednávku vraždy Kuciaka Alena Zs. Zoltánovi Andruskóvi, ktorý objednávku zadal Tomášovi Sz. a Miroslavovi M. Ten priznal, že zastrelil Kuciaka aj jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú. Taktiež sa priznal k vražde podnikateľa Petra Molnára z roku 2016.

Jána Kuciaka a jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú zastrelili 21. februára 2018 v ich dome v obci Veľká Mača v okrese Galanta. Kuciak bol investigatívnym novinárom portálu Aktuality.sk a okrem iného sa zaoberal kauzami podnikateľa Mariana K.

Vláda má nebezpečnú ústavnú väčšinu, dokáže s krajinou robiť,čo chce, tvrdí Pellegrini
Vláda má nebezpečnú ústavnú väčšinu a dokáže pri tvorbe zákonov ignorovať odbornú verejnosť, s krajinou môže robiť, čo chce. Na piatkovej tlačovej konferencii to vyhlásil podpredseda Národnej rady (NR) SR a líder novovznikajúcej strany Hlas -... Čítať ďalej
31 | 07 | 2020 | SITA