Pri požiari palivových cisterien v Iráne utrpelo zranenia päť ľudí
28 | 07 | 2020 I Imrich Kovačič / TASR

Pri požiari palivových cisterien na v meste Kermánšáh na západe Iránu utrpelo v utorok zranenia päť ľudí. Informovala o tom agentúra AFP.


Požiar vypukol pri oprave jedného z vozidiel a rozšíril sa na sedem ďalších, ktoré sa nachádzali na tom istom parkovisku. V miestnych médiách sa objavili správy o výbuchu, ktoré však úrady popreli. Štyria z piatich zranených sú hasiči, ktorí pomáhali pri hasení plameňov.

Agentúra AFP v tejto súvislosti pripomína, že v Iráne došlo v posledných týždňoch v sérii výbuchov a požiarov, ktoré zasiahli vojenské zariadenia i civilné lokality.

Explózia a následný požiar v jadrovom komplexe Natanz spôsobili začiatkom júla značné škody a poškodili zariadenie na výrobu centrifúg používaných na obohacovanie uránu. Podľa iránskych úradov bol požiar nehoda, avšak jeho príčinu "z bezpečnostných dôvodov" neuviedli.

Koncom júna došlo tiež k výbuchu v zdravotnom zariadení v Teheráne, pri ktorom zomrelo 19 ľudí.

Američanov zaujíma Čierne more! Rusi už tretí krát za menej ako týždeň odprevadili americké špionážne lietadlo (VIDEO)
Každý vie, že Čierne more je v lete atraktívnym miestom, ale tento rok sa zdá, že americkí piloti sú k nemu obzvlášť priťahovaní. Od štvrtka ruské letectvo už po tretíkrát zachytilo v tejto oblasti americké špionážne lietadlo, informuje portál... Čítať ďalej
28 | 07 | 2020 | Marek Molnár