Strana Hlas už eviduje podnety na prednostov okresných úradov, plánuje ich zverejniť
27 | 07 | 2020 I Peter Haluza, TASR

Jeden z prednostov okresných úradov za OĽaNO si mal postaviť nehnuteľnosť na cudzom pozemku. Ďalšie zistenia možno ešte prídu.


Novovznikajúca strana Hlas eviduje približne do 20 podnetov na prednostov okresných úradov (OÚ) a overuje ich. Následne sa ich chystá zverejniť. Pre TASR to uviedol nezaradený poslanec Národnej rady (NR) SR Richard Raši, ktorý pôsobí v novovznikajúcej strane. Vyzval ľudí, aby im naďalej posielali podnety.

"Dostali sme približne do 20 podnetov, ktoré momentálne preverujeme. Niektoré vyzerajú byť celkom vážne," priblížil. Ako príklad uviedol podnet, v ktorom občan upozorňuje na to, že si jeden z prednostov postavil nehnuteľnosť na cudzom pozemku.

"Keď podnety preveríme, budeme ich medializovať," uviedol s tým, že tak urobia zrejme v druhej polovici leta. Dodal, že verejnosť môže ďalej posielať pripomienky na [email protected].

Opozícia dlhodobo kritizuje výber prednostov okresných úradov (OÚ) zo strany vládneho hnutia OĽaNO. Hovorí o netransparentnosti a porušovaní predvolebných sľubov. Raši už dávnejšie namietal, že hoci ľudia posielali hnutiu OĽaNO podnety v tejto súvislosti, neboli zverejnené. Preto vyzval občanov, aby pripomienky poslali aj im.

Matovičova vláda fatálne zlyhala, je plná amaterizmu a nekompetentnosti, myslí si analytik Ján Baránek
Analytik Ján Baránek vláde vyčíta, že hoci v boji s koronavírusom prijala najtvrdšie opatrenia, v ekonomickej oblasti má Slovensko jednu z najslabších pomocí. Hovorí aj o nekompetentnosti, amaterizme, ale oj tom, že premiéra Igora Matoviča (OĽaNO)... Čítať ďalej
27 | 07 | 2020 | Jaroslav Fabok