Farmárom a potravinárom môže už čoskoro pomôcť nová agrokomisia pri NR SR
27 | 07 | 2020 I SITA

Poslankyňa NR SR za SaS Jarmila Halgašová bude iniciovať zriadenie Komisie pre podporu agrorezortu.


Cieľom komisie má byť efektívnejšia a užšia spolupráca pri legislatívnom procese s predstaviteľmi agrosektora. Členmi komisie by boli predstavitelia profesijných organizácií a odborníci. Agentúru SITA o tom v pondelok informovala Marie Stracenská z komunikačného oddelenia SaS.

Vytvorenie komisie vyplýva zo záverov workshopu „Nitriansky kraj – poľnohospodársky a potravinársky región", ktorý sa konal 21. júla 2020. Komisia má byť poradným orgánom Výboru NR SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredie.

Minister Krajčí chce sťažiť prístup k potratom ženám po štyridsiatke
Interrupciu po štyridsiatke ročne absolvujú stovky žien. Kým doteraz to bolo bezplatne, minister zdravotníctva Marek Krajčí to chce zmeniť. Čítať ďalej
27 | 07 | 2020 | Peter Haluza


„Vzor fungovania takejto komisie môžeme vidieť pri Výbore NR SR pre hospodárske záležitosti, kde je zriadených niekoľko komisií," povedala Jarmila Halgašová. Účasť v komisii bude otvorená a na rokovania budú prizývaní odborníci z dotknutých oblastí.

"Odborná komisia chce priniesť konkrétne riešenia - či už návrhy zákonov alebo strategických opatrení, ktoré budú predkladané v rámci spolupráce rezortnému ministrovi," dodala Halgašová.