Facebook prichádza s ďalším experimentom, chce vypnúť lajkovanie stránok
27 | 07 | 2020 I Jaroslav Fabok

Facebook aktuálne rozšíril jeden zo svojich experimentov, v ktorom odstránil ikonický palec hore. Nezmizol z celej sieť, ale iba zo stránok a má zjednotiť chovanie naprieč Facebookom a Instagramom. S odvolaním sa na web TechCrunch o tom informuje portál Živě.cz. 


Palec hore pri stránkach existuje odjakživa a umožňuje užívateľom nielen vyjadriť sympatie voči konkrétnej stránke, ale prihlásiť sa tak aj k odberu príspevkov. V priebehu rokov sa ale na Facebooku objavilo aj ďalšie tlačidlo - Sledovať, ktoré dokáže to isté, ale nepridá vás medzi fanúšikov, iba medzi odberateľov. 

Podobne vlastne funguje aj Instagram, či Twitter, kde témy aj užívateľov iba sledujete. Sociálna sieť tak teraz v rozšírenom teste skúša pôvodné tlačidlo Páči sa mi to odstrániť. Okrem logickej snahy o zjednotenie a zjednodušenie je tu aj ďalší dôvod - v súčasnosti môžete byť fanúšikom, ale nemusíte pritom stránku sledovať. 

Francúzske katedrály v plameňoch: „Záverečná etapa de-kresťanizácie“?
„Musíme skúsiť všetko, kým je stále možné, zachrániť našu civilizáciu. Naša civilizácia je postavená na gréckom, rímskom, židovsko-kresťanskom dedičstve.“ - Alain Finkielkraut, autor, L'Opinon, 17. decembra 2013. Čítať ďalej
27 | 07 | 2020 | Mário Martinka


To je možné vypnúť cez podrobné nastavenia pri stránkach a tak počet fanúšikov vlastne vôbec nič nehovorí o tom, koľko z nich odoberá novinky. Zjednotením dá Facebook do popredia počet sledujúcich a zároveň vypichne aj príspevky stránky a pripnuté príbehy. Oboje je aktuálne schované vždy až nižšie na stránke a je teda nutné rolovať. 

Administrátori navyše získajú lepšiu možnosť, ako prepínať medzi stránkou a osobným profilom, aby mohli jednoduchšie reagovať na fanúšikov a zároveň pribudne podrobnejšie nastavenie oprávnení. Zjednoduší sa aj prístup do prehľadov interakcií a podobne v sekcii Insights - to je teraz pomerne ukryté.  

Test zatiaľ prebieha v rámci mobilnej aplikácie na vybraných účtoch a Facebook sa nevyjadril, kedy chystá spustenie medzi všetkými užívateľmi.   

Minister Krajčí chce sťažiť prístup k potratom ženám po štyridsiatke
Interrupciu po štyridsiatke ročne absolvujú stovky žien. Kým doteraz to bolo bezplatne, minister zdravotníctva Marek Krajčí to chce zmeniť. Čítať ďalej
27 | 07 | 2020 | Peter Haluza