Legenda FC Barcelona Xavi má koronavírus

Niekdajší skvelý španielsky futbalista Xavi Hernández mal pozitívny test na koronavírus. Súčasný tréner katarského tímu Al Sadd SC o tom informoval na svojom instagramovom profile.


Štyridsaťročný Xavi ubezpečil svojich fanúšikov, že je vo výbornej kondícii bez symptómov tohto vírusového ochorenia. Nechce však nikoho nakaziť, preto sa ocitol v izolácii a bude sa riadiť príslušnými zdravotnými protokolmi. Znamená to, že bude chýbať svojmu mužstvu.

"Nebudem pri tíme pri jeho návrate do súťažných zápasov. Zastúpi ma David Prats, tréner rezervného tímu Al Saddu," uviedol Xavi.

Jeden z dlhoročných lídrov FC Barcelona Xavi Hernández vybojoval s Kataláncami osem domácich ligových titulov a tiež tri triumfy v Španielskom kráľovskom pohári. Na medzinárodnej scéne pridal štyri prvenstvá v Lige majstrov a tiež dve víťazstvá vo Svetovom pohári klubov.

Na reprezentačnej úrovni sa so Španielmi stal v roku 2010 majstrom sveta a v rokoch 2008 a 2012 dvakrát majstrom Európy. Celkovo odohral v drese A-tímu Španielska 133 zápasov a strelil 13 gólov. Koniec reprezentačnej kariéry oznámil po MS 2014. Na klubovej úrovni hrával do roku 2019, končil v Al Sadde, kde potom pokračoval ako tréner.

V Moskve došlo k bitkám a pogromom pre konflikt v Náhornom Karabachu (VIDEO)
Ruská polícia vyšetruje prípady hromadných bitiek a útokov medzi príslušníkmi arménskej a azerbajdžanskej komunity, ktoré sa v uplynulých dňoch odohrali na viacerých miestach Moskvy. Tamojšia polícia v súvislosti s nimi zadržala viac ako 20 osôb a... Čítať ďalej
25 | 07 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR