Hráči Edmontonu si pripomenú zosnulého Colbyho Cavea, v šatni si nájdu darčeky od jeho vdovy
25 | 07 | 2020 I SITA

V sobotu sa skončí tréningový kemp pred reštartom sezóny v NHL aj pre hokejistov Edmontonu Oilers. A partia okolo charizmatického kapitána Connora McDavida sa môže tešiť na špeciálny darček.


Pripravila ho pre hráčov Emily Caveová, vdova po nedávno zosnulom útočníkovi "olejárov" Colbym Caveovi. Niekdajší hráč Edmontonu a Bostonu zomrel 11. apríla v nemocnici v Toronte vo veku 25 rokov na následky krvácania do mozgu.

Emily nebude môcť ísť osobne za hráčmi, keďže to nepovoľujú prísne zdravotné protokoly NHL v súvislosti s bojom proti koronavírusu. Na svojich miestach v šatni si však nájdu malý darček plus sprievodný list. "Je to spôsob, akým sa im chcem poďakovať. Popriať im veľa šťastia a ubezpečiť ich, že Colby je hrdý na svojich spoluhráčov a bratov a už sa nemôžeme dočkať, kedy im budeme môcť fandiť v play-off," uviedla Emily Caveová a ďalej pokračovala: "Iba kapitán Connor McDavid a tréner Dave Tippett vedie, o čo presne ide. Nie je to nič veľké, skôr malé, čo sa im zmestí do ich oddelenia v šatni a môžu to nosiť každý deň," doplnila Caveová.

Slovan Bratislava pri žrebe 1. kola kvalifikácie Ligy majstrov medzi nasadenými v spoločnosti Celticu Glasgow či CZ Belehrad
Slovenský futbalový majster ŠK Slovan Bratislava bude pri žrebe 1. kola kvalifikácie Ligy majstrov 2020/2021 medzi nasadenými tímami. Čítať ďalej
23 | 07 | 2020 | SITA


V sobotňajšom tréningovom zápase budú mať všetci hráči Oilers na sebe dres s číslom 12 na počesť svojho nedávno zosnulého kamaráta. Neskôr tieto dresy vydražia a peniaze poputujú na Fond venovaný pamiatke Colbyho Cavea. "Bude to pre mňa vzrušujúce ešte raz vidieť číslo 12 v akcii," podotkla Caveová.

Tréner Tippett má už v mysli blížiacu sa sériu predkola play-off proti Chicagu, ktorá sa začne 1. augusta. Ešte predtým si však rád pripomenie nedávneho zverenca, ktorý odohral v NHL 67 zápasov a nazbieral v nich 9 kanadských bodov. "Bude to prejav rešpektu voči nemu a jeho rodine. Myslím si, že hráči sa na to tešia. Vážime si všetko, čo Colby priniesol do tohto tímu. Jeho spoluhráči cítia, že takouto charitatívnou formou môžu pomôcť dobrej veci a je to pre nich zmysluplné," uviedol Tippett.

Hamilton opäť suverénny na Hungaroringu, v Maďarsku vyhral ôsmykrát a je lídrom MS
Na Veľkej cene Maďarska na okruhu Hungaroring bol po roku opäť suverénny Lewis Hamilton z tímu Mercedes. Čítať ďalej
19 | 07 | 2020 | SITA