Neodvolanie z funkcie vníma premiér Matovič ako veľkú objednávku na uskutočnenie sľubov
24 | 07 | 2020 I SITA

Dnešné neodvolanie Igora Matoviča (OĽaNO) z funkcie predsedu vlády vníma premiér ako veľkú objednávku na uskutočnenie sľubov, ktoré dalo hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) svojim voličom pred voľbami.


Médiám to v budove Národnej rady SR (NR SR) povedal premiér Matovič. Ďalšie odvolávanie predsedu vlády si podľa jeho slov opozícia po „dnešnom fiasku" dvakrát premyslí.

Líder poslaneckého klubu hnutia OĽaNO Michal Šipoš zopakoval, že schôdza bola slabo zdôvodnená a predkladatelia neboli dostatočne pripravení. „Dnešné hlasovanie ukázalo, že tandem Fico - Pellegrini bude pokračovať v spolupráci aj naďalej. My však môžeme pokračovať vo svojej práci," uviedol Šipoš.

Matovič naďalej ostáva premiérom, opozícii pokus o jeho odvolanie nevyšiel
Predseda vlády Igor Matovič (OĽaNO) ostáva vo funkcii. Opozičný návrh na vyslovenie nedôvery premiérovi podporilo v Národnej rade SR iba 47 zo 125 prítomných poslancov. Matovič čelil odvolávaniu pre kauzu jeho diplomovej práce, ale aj pre jeho... Čítať ďalej
24 | 07 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR


Predsedníčka poslaneckého klubu strany Sloboda a Solidarita (SaS) Anna Zemanová verí, že konečne nastane čas na to, aby mohla koalícia plnohodnotne pracovať. „Táto kauza je uzavretá a my ideme ďalej. Reformy sú totiž to, čo Slovensko potrebuje," dodala Zemanová.

Poslanci Národnej rady SR (NR SR) dnes podržali Matoviča vo funkcii predsedu vlády. Za vyslovenie nedôvery premiérovi totiž hlasovalo 47 členov zákonodarného orgánu a 78 bolo proti, nezdržal sa nikto. Na odvolanie premiéra z funkcie je pritom potrebná nadpolovičná väčšina všetkých poslancov parlamentu, teda minimálne 76.

Návrh na odvolanie Matoviča z funkcie predložili opozičná strana Smer - sociálna demokracia (Smer-SD) so skupinou nezaradených poslancov okolo podpredsedu NR SR Petra Pellegriniho pre kauzu jeho diplomovej práce. Schôdza sa začala vo štvrtok 23. júla o 10:00 a s výnimkou dvojhodinovej obedňajšej prestávky trvala vyše 19 hodín.

Potlesk pre podvodníka
Koaliční poslanci tlieskali Matovičovi po priznaní sa k porušeniu zákona. Čítať ďalej
23 | 07 | 2020 | Arpád Németh