Potlesk pre podvodníka
23 | 07 | 2020 I Arpád Németh

Koaliční poslanci tlieskali Matovičovi po priznaní sa k porušeniu zákona.


Premiér Igor Matovič sa po
Matovič priznal, že rodinu nasťahoval do neskolaudovaného domu a porušil zákon!
Premiér Igor Matovič počas rozpravy k jeho odvolávaniu v parlamente priznal, že svoju rodinu nasťahoval do neskolaudovaného domu, čím porušil zákon. Čítať ďalej
23 | 07 | 2020 | Peter Haluza, SITA, TASR
, že nasťahoval rodinu do neskolaudovaného domu a porušil tým zákon, dočkal od koaličných poslancov obrovského potlesku. Iste, jeho prejav nebol len o tomto, ale ešte v ňom stihol dourážať voličov opozičných strán. Jednoducho, rétorika hodná „premiéra všetkých občanov“.

Za jeho prejav v parlamente by sa pritom nemusel hanbiť ani Fidel Castro, len to trvalo kratšie. Kriminalizoval opozíciu a nezabudol ani svoje obľúbené útoky na médiá, ktoré sa stali „novým“ štandardom premiérovej rétoriky.

"Vyplakávať nad kritikou opozičného súpera je nedôstojné pre silného lídra,“ povedal trefne politológ Radoslav Štefančík. Lenže Matovič nikdy silným lídrom nebol. Moc si udržiava útokmi na každého, kto len náznakom prejaví iný názor, ako má on (alebo konzílium či štáb, za ktorými sa zvyčajne skrýva jeho vôľa).

Šeliga neuspel, polícia odmietla jeho trestné oznámenie na Troškovú
Podpredseda parlamentu Juraj Šeliga (Za ľudí) neuspel s podaním trestného oznámenia na bývalú hlavnú štátnu radkyňu Máriu Troškovú. Polícia tak nebude vyšetrovať, či mala Trošková v pozícii asistentky expremiéra Roberta Fica prístup k utajovaným... Čítať ďalej
23 | 07 | 2020 | Jaroslav Fabok


Dobre túto premiérovu „poruchu“ opísala aj sociologička Sylvia Porubänová, podľa ktorej má premiér strach a svoje verejné prejavy takýmto štýlom formuje schválne. „…Ide o provokáciu. Odvádza pozornosť iným smerom len preto, aby nemusel vyvodzovať zodpovednosť on sám,“ povedala.

Aj ostatné Matovičovo vystúpenie v parlamente jej dáva za pravdu. Použil pritom starý marketingový trik, keď sa snažil upriamiť pozornosť na obviňovanie iných a ešte k tomu prihodil jednu kauzičku s neskolaudovaným domom navyše, aby odviedol pozornosť na seba a svoj problém.

Ale ani tieto finty nezakryjú to, že je to zlodej duševného vlastníctva, recidivista v porušovaní zákona a ešte nám chce všetkým kázať o morálke. A koaliční poslanci mu za to ešte tlieskajú. Takto vyzerá „slušné Slovensko“ v podaní koalície OĽaNO, Sme rodina, SaS a Za ľudí.

Nie nadarmo sa hovorí: "Buď si slušný človek, alebo si politik!"

Premiér Matovič obral štát o státisíce eur na daniach, tvrdí Fico
Premiér Igor Matovič obral štát o státisíce eur na daniach. Polícia ho uznala za vinného, avšak prípad bol už premlčaný. Tvrdí to predseda opozičnej strany Smer-SD Robert Fico na tlačovej konferencii v Národnej rade SR. Čítať ďalej
23 | 07 | 2020 | TASR