Ministerstvo zdravotníctva chce objednať tri milióny vakcín proti koronavírusu
24 | 07 | 2020 I SITA

Rezort zdravotníctva očkovanie proti COVIDu-19 neplánuje zaviesť ako povinnosť.


Ministerstvo zdravotníctva rokuje s Európskou komisiou o očkovacej látke proti koronavírusu. Na tlačovom brífingu po rokovaní Pandemickej komisie vlády SR to uviedol minister zdravotníctva Marek Krajčí. Ako dodal, Európska komisia rokuje s ďalšími piatimi veľkými dodávateľmi očkovacej látky, ktorá je aktuálne vo vývoji. Pre Slovensko by chcel rezort objednať tri milióny vakcín.

Ako uviedol minister, rezort očkovanie proti COVIDu-19 neplánuje zaviesť ako povinnosť, avšak v niektorých prípadoch bude podľa Krajčího odporúčanie na očkovanie zmysluplné. Odporúčať sa bude aj v súvislosti s odporúčaniami Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO), Európskej únie a Európskej komisie najmä pre seniorov nad 56 rokov či chronicky chorých pacientov.

Dôležité podľa ministra je, aby boli zaočkovaní aj pracovníci domovov sociálnej starostlivosti a zdravotnícky personál. Zvážiť by to mali podľa neho aj ľudia, ktorí cestujú.

Pandemická komisia vlády SR neschválila nový pandemický plán (aktualizácia)
Pandemická komisia vlády SR v piatok neschválila nový pandemický plán. Dôvodom by mali byť početné pripomienky, ktoré treba do materiálu zapracovať. Komisia má opäť zasadať 11. augusta. TASR to potvrdilo Ministerstvo zdravotníctva (MZ)... Čítať ďalej
24 | 07 | 2020 | TASR