Bývalý šéf policajtov Spišiak má pripravovať veľkú reformu polície
24 | 07 | 2020 I Jaroslav Fabok

Bývalý prezident policajného zboru Jaroslav Spišiak má stáť na čele 20-členného tímu ministerstva vnútra, ktorý bude pripravovať reformu polície. 


Spolu so Spišiakom bude v tíme aj prvá viceprezidentka policajného zboru Jana Maškarová či bývalý policajt Branislav Diďák, ktorý spolupracoval napríklad aj s neparlamentnou stranou Spolu, informujú Hospodárske noviny. 

Od nástupu novej vlády pod vedením Igora Matoviča svoje odstúpenie oznámil súčasný prezident policajného zboru Milan Lučanský. Lučanský svoj odchod odôvodnil pilitizáciou polície zo strany ministerstva vnútra a na svojom poste skončí k 31. augustu.

„Uznávam, že vnímam Romana Mikulca ako korektného človeka, ale neuznávam ho ako ministra vnútra. Naše pohľady na ďalší chod polície sú rozdielne, naše názory na viacero tém sú odlišné,“ vyjadril sa Lučanský na adresu Romana Mikulca (OĽaNO). 

Hospodárske noviny dodávajú, že Lučanského odchod z postu šéfa polície je výsledkom dohody medzi ním a ministrom Mikulcom. Po tom, ako minister svoju funkciu po voľbách prebral, za svojho poradcu si zvolil práve Spišiaka, ktorý by mal byť teraz poverený prípravou reforiem. 

Štartovacia minimálna mzda môže byť diskriminačná, upozorňuje Matovičov úrad vlády
Úrad vlády SR odporúča ministrovi práce a sociálnych vecí Milanovi Krajniakovi (Sme rodina), aby prehodnotil návrh na zavedenie štartovacej minimálnej mzdy pre dlhodobo nezamestnaných. Čítať ďalej
23 | 07 | 2020 | SITA