Matovič priznal, že rodinu nasťahoval do neskolaudovaného domu a porušil zákon!
23 | 07 | 2020 I Peter Haluza, SITA, TASR

Premiér Igor Matovič počas rozpravy k jeho odvolávaniu v parlamente priznal, že svoju rodinu nasťahoval do neskolaudovaného domu, čím porušil zákon.


Poslancov vyzval, aby pri jeho odvolávaní hlasovali podľa svojho svedomia. "Chcem, aby mal každý z vás vlastné svedomie a úplne slobodne rozhodol, či budem viesť koalíciu ja alebo niekto iný. Nebudem to nikomu vyčítať," deklaroval.

Dodal, že ak ho poslanci odvolajú, pôjde žiť svoj súkromný život "bez titulu a s čistým svedomím". Návrh podľa premiéra predložili ľudia bez morálnej autority, ktorí sú zodpovední za absolútny rozklad Slovenska.

„Hodnotiť našu vládu idú ľudia, ktorí 12 rokov rozkrádali štátny rozpočet. Nehanbíte sa, páni? Myslíte si, že máte morálne právo dnes niekoho súdiť? Naozaj nemáte Boha pri sebe? Myslel som si, že budete štyri roky tíško šúchať nohami a čakať, kým vám na dvere zaklope NAKA,“ uviedol v rozprave v pléne. Dôvody, ktoré uviedol Blanár na jeho odvolanie, označil za klamstvá a výmysly.

Univerzita Komenského trvá na tom, že Matovičova diplomovka nemala prejsť obhajobou
Vedenie Univerzity Komenského (UK) v Bratislave trvá na tom, že diplomová práca predsedu vlády Igora Matoviča (OĽaNO) nezodpovedá štandardom kladeným na kvalifikačné práce. Čítať ďalej
23 | 07 | 2020 | SITA


Poukázal taktiež na to, že odídenci zo Smeru-SD okolo Petra Pellegriniho v skutočnosti aj naďalej spolupracujú so svojou materskou stranou, o čom svedčí aj zvolanie tejto mimoriadnej schôdze. Podľa Matoviča hrajú na svojich voličov „obyčajné divadielko“.

„Úlohou súčasnej vládnej garnitúry je a bude dohliadať na vás, aby ste sa nedostali k štátnym peniazom, lebo by ste väčšinu z nich rozkradli. Táto úloha koalície bude pokračovať bez ohľadu na to, či budem, alebo nebudem predsedom vlády,“ vyhlásil Matovič. Premiér taktiež zopakoval, že do štvrtka 16. júla žil v presvedčení, že jeho diplomová práca je napísaná v poriadku, a rovnako v nej aj správne cituje.

Schôdzu inicioval Smer-SD a skupina nezaradených poslancov pléna okolo expremiéra a podpredsedu parlamentu Petra Pellegriniho. Podnetom na odvolanie premiéra je okrem iného kauza plagiátu jeho diplomovej práce.

V kauze vraždy Kuciaka navrhuje prokurátor obžalovaným 25 ročné tresty
V kauze vraždy novinára Jána Kuciaka, jeho snúbenice Martiny Kušnírovej a ďalších skutkov navrhol prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Vladimír Turan Marianovi K., Alene Zs. a Tomášovi Sz. tresty zhodne po 25 rokov väzenia. Čítať ďalej
23 | 07 | 2020 | SITA