Študentské práce sú perpetuum mobile na odvolávanie hocikoho, tvrdí Kollár
22 | 07 | 2020 I TASR

Pravidlá pre písanie študentských prác treba podľa predsedu parlamentu Borisa Kollára (Sme rodina) do budúcnosti zjednotiť tak, aby študenti presne vedeli, čo si v práci môžu dovoliť a čo už nie a aby politici viac nemohli túto tému zneužívať proti svojim oponentom. 


„Takto môžeme popravovať úplne každého. Niekto vymyslel perpetuum mobile. Ak je niekto nepohodlný politik, nájdeme mu prácu a v nej štyri - päť viet, vyhlásime, že ich ukradol, je plagiátor a má odstúpiť. Takýmto spôsobom riešiť niečo, čo bolo pred 20 rokmi, to je pre mňa nepochopiteľné,“ povedal v diskusii na Tablet.TV na margo pripravovaného vyslovovania nedôvery predsedovi vlády Igorovi Matovičovi (OĽaNO) Kollár.

Mimoriadna schôdza Národnej rady (NR) SR s týmto bodom programu je plánovaná na štvrtok (23. 7.), iniciujú ju nezávislí poslanci a zástupcovia Smeru-SD. „Keď začneme robiť takýto verejný lynč, tak sa môžeme pozrieť aj na pána Jahnátka či pána Richtera. A verte mi, že nájdem nejaké state, ktoré môžem vyhlásiť za plagiátorstvo,“ poznamenal Kollár. Na margo vlastnej práce dodal, že aj keď si niekde možno jej písanie uľahčil, ako taká bola urobená v súlade so zákonom. „Čo mi potvrdili aj právnici,“ tvrdí.

Voľba nového šéfa prokuratúry sa môže oddialiť, podľa Kaliňáka na tom Smer-SD pracuje
Cieľom strany Smer je, aby sa kandidát na šéfa prokuratúry podľa zmenených pravidiel v parlamente nevolil. Čítať ďalej
22 | 07 | 2020 | SITA


Kollár by privítal takú úpravu zákona, ktorá pravidlá vyjasní, ale nebude znamenať spätné preverovanie desiatok tisícov študentských prác a odoberanie titulov. Keby sa teraz začali spätne preverovať, môže podľa neho prísť o prácu či platové zaradenie veľké množstvo ľudí, od policajtov, sudcov, až po učiteľov či zamestnancov v štátnej správe. „Platí, že buď všetci alebo nikto, ale osobne si myslím, že sa treba pozerať do budúcnosti,“ zhrnul.

Jeho strana koalíciu pri hlasovaní v parlamente podrží. „Pre mňa je to jeden vynikajúci premiér. Dôkazom je aj obrovský balík (európskych, pozn. Teraz.sk) dotácií, ktoré pre Slovenskú republiku vyrokoval,“ tvrdí Kollár.

„Ja sa snažím v parlamente merať rovnakým metrom naprieč celým spektrom. Keď niekto urobí niečo dobre, ja ho pochválim. Takto som pochválil aj Petra Pellegriniho, ktorý, ešte keď bol premiérom, naštartoval boj proti novému koronavírusu. A potom to úspešne zvládla vláda na čele s Igorom Matovičom. Ja viem pochváliť človeka a je mi veľmi ľúto, že Robert Fico to nedokáže, že nedokáže prekročiť svoj tieň,“ reagoval na kritiku predsedu Smeru-SD, podľa ktorého Matovič v Bruseli zlyhal a Slovensko prišlo o stovky miliónov eur.

Matovič sa pochválil peniazmi z Bruselu, netuší však, ako ich použije
Premiér Igor Matovič (OĽaNO) hovoril po návrate z bruselského samitu o geniálnej správe pre Slovensko. Z európskeho fondu obnovy totiž budeme mať na najbližších sedem rokov k dispozícii 43,8 miliardy eur. Kritici sa však premiéra pýtajú, na čo... Čítať ďalej
22 | 07 | 2020 | Jaroslav Fabok