Obvinila Košičana, ktorý v aute viezol pervitín minimálne za 29.000 eur
21 | 07 | 2020 I TASR

Polícia obvinila 35-ročného Košičana, ktorý v aute viezol metamfetamín v hodnote 29.000 eur, pri policajnom zákroku ho vyhodil na cestu.


Počas domovej prehliadky policajti zaistili ďalšie vrecúška s pervitínom aj niekoľko tisíc eur. Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Košiciach Jana Mésarová, muž skončil v cele.

Počas sobotňajšieho (18. 7.) zásahu v košickej mestskej časti Sídlisko Ťahanovce zadržali dokopy štyroch ľudí podozrivých z drogovej trestnej činnosti, troch z nich prepustili na slobodu.

„Počas domovej prehliadky policajti zaistili niekoľko vrecúšok s obsahom bielej kryštalickej látky, predmety súvisiace s drogovou trestnou činnosťou, finančnú hotovosť viac ako 16.000 eur a taktiež boli zaistené látky - prekurzory, ktoré slúžia na výrobu drog,“ uviedla s tým, že ich budú skúmať experti.

V prípade Mišenku je možné výkon jeho trestu postúpiť do Rakúska, pripomína rezort spravodlivosti
Ministerstvo spravodlivosti nedostalo žiadne oficiálne informácie v súvislosti s rozhodnutím rakúskych orgánov vo vzťahu k vydaniu, respektíve nevydaniu odsúdeného Viliama Mišenku na Slovensko. Čítať ďalej
21 | 07 | 2020 | SITA


Uvedeného Košičana obvinili zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Tašku s drogami mal v aute, počas policajného zákroku ju po vystúpení z vozidla zahodil na príjazdovú cestu.

Podľa predbežného skúmania expertov v zaistenej kryštalickej látke, ktorá vážila takmer 600 gramov, zistili prítomnosť metamfetamínu. „Ide o vysoko kvalitné zloženie metamfetamínu,“ spresnila Mésarová. Zo zaisteného množstva by bolo možné pripraviť najmenej 5900 bežných jednotlivých dávok drogy schopných ovplyvniť psychiku užívateľa.

Muža umiestnili do cely policajného zaistenia s podnetom na jeho väzobné stíhanie. Hrozí mu trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

Dojem, ktorý Matovič zanechal v Bruseli, je podľa Fica čistá katastrofa
"Všetci sa ma pýtajú: preboha, to čo za šaša ste sem poslali?," povedal Robert Fico na margo Matovičovho rokovania v Bruseli. Čítať ďalej
21 | 07 | 2020 | Peter Haluza, SITA