Viliama Mišenku rakúske orgány na Slovensko nevydajú

V. Mišenka má rakúske štátne občianstvo, súd na Slovensku mu zatiaľ nehrozí.


Viliama Mišenku, ktorého zadržala rakúska polícia 2. júla v Badene pri Viedni, rakúske orgány na Slovensko nevydajú. Potvrdilo sa, že má rakúske štátne občianstvo. TASR o tom informovala viceprezidentka Krajinskéhu súdu vo Viedni Christina Salzborn.

Mišenku zadržali 2. júla na ulici v meste Baden pri Viedni. Nekládol pritom žiaden odpor. Mišenka bol na úteku od marca 2018, keď ho Najvyšší súd (NS) SR poslal do výkonu trestu na 23 rokov za úkladnú vraždu v štádiu pokusu formou účastníctva ako objednávateľa.

Zadržanie Mišenku bolo 250-tym zásahom rakúskych pátračov
Zadržanie Viliama Mišenku vo štvrtok (2.7.) v rakúskom meste Baden bolo okrúhlym 250. úspešným zadržaním hľadanej osoby zo strany Cieľovej pátracej jednotky Spolkového kriminálneho úradu (BKA) a ocenil to aj spolkový minister vnútra Karl... Čítať ďalej
05 | 07 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR


NS SR ho vtedy odsúdil v kauze výbuchu v topoľčianskej firme Euromont, ku ktorému došlo v lete 2009. Pri výbuchu zahynula jedna osoba a ďalšie utrpeli vážne a ľahšie zranenia. Rozsudok si Mišenka na NS SR neprišiel vypočuť. Polícia následne oznámila, že je opätovne na úteku a pátra po ňom. Špecializovaný trestný súd v Pezinku na neho vydal európsky zatýkací rozkaz 27. apríla 2018.

Polícia po Mišenkovi pátrala už po druhý raz. Na úteku bol aj v roku 2013, vypátrali ho vo Venezuele a eskortovali na Slovensko, kde strávil takmer dva roky vo väzbe.

V kauze vraždy Kuciaka opätovne vypovedá Andruskó
Zoltán Andruskó, ktorého v kauze vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka po uzavretí dohody s prokurátorom odsúdili na 15 rokov väzenia, dnes na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku opätovne vypovedá ako svedok. Čítať ďalej
20 | 07 | 2020 | SITA