Návrh na odvolanie premiéra predloží Pellegrini so Smerom a nezaradenými
20 | 07 | 2020 I TASR

Poslanci, čo chcú odvolať Matoviča, hovoria, že zlodej a klamár nemôže byť predsedom vlády. 


Spoločný návrh na odvolanie premiéra Igora Matoviča (OĽaNO) predložia nezaradení poslanci okolo Petra Pellegriniho spolu so stranou Smer-SD a ďalšími štyrmi nezaradenými poslancami Národnej rady (NR) SR. TASR o tom v pondelok informovala Pellegriniho hovorkyňa Patrícia Medveď Macíková.

Poslanci okolo Pellegriniho minulý týždeň vyzvali premiéra, aby z funkcie odstúpil pre kauzu svojej diplomovej práce. Tvrdia, že zlodej a klamár nemôže byť predsedom vlády. Podobne to vidia aj poslanci Smeru-SD. Obe strany začali zbierať podpisy na zvolanie mimoriadnej schôdze. Potrebných je aspoň 30 podpisov.

Podľa medializovaných informácií má byť diplomová práca premiéra Matoviča o daňovom systéme plagiátom. Odpísať v nej mal dve knihy od trojice slovenských ekonómov. Premiér sa na sociálnej sieti ospravedlnil všetkým poctivým študentom.

Priznal, že počas štúdia odpisoval a že by zrejme mal prísť o titul. Z pozície premiéra odstúpi vtedy, keď splní všetko, čo ľuďom pred voľbami sľúbil.

Ak sa vráti pandémia, školy sa nezavrú celoplošne, ale po regiónoch
Na ministerstve školstva už teraz pripravujú kroky, ktoré by mali pomôcť školám lepšie zvládnuť prípadnú ďalšiu vlnu ochorenia COVID-19. Čítať ďalej
20 | 07 | 2020 | SITA