Na nových úsekoch D4 a R7 je povinná diaľničná známka
20 | 07 | 2020 I SITA

Na nových úsekoch D4 a R7 pri Bratislave je povinná diaľničná známka. Upozornila na to vedúca oddelenia masmediálnej komunikácie Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Eva Žgravčáková.


Nový 25,2 kilometrov dlhý úsek rýchlostnej cesty R7 od Holíc po Ketelec a časť nadväzujúcej diaľnice D4 v úseku Ketelec - Rovinka v dĺžke 4,5 kilometra sú spoplatnené v zmysle dopravného značenia. Vodiči motorových vozidiel do 3,5 tony preto pri ich využívaní potrebujú elektronickú diaľničnú známku.

"Spustenie spoplatnenia pre motorové vozidlá nad 3,5 tony očakávame v priebehu nasledovných mesiacov k termínu prijatia novej vyhlášky z dielne Ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej republiky, o čom budeme verejnosť včas informovať," dodala Žgravčáková.

NDS upozorňuje aj na nové názvy niektorých križovatiek a trvalého dopravného značenia, a to Bratislava – juh (pôvodne Ketelec), Bratislava, Podunajské Biskupice (Rovinka), Šamorín – západ (Dunajská Lužná), Šamorín – sever (Šamorín). Rovnaký názov ako doteraz zostal len pre Holice.

Voľby by aj v polovici júla vyhralo OĽaNO, kiskovci mimo parlamentu
Priazeň voličov si aktuálne strany Hlas a Smer delia v pomere 16,7 % ku 10,7 %. Čítať ďalej
20 | 07 | 2020 | Peter Haluza, SITA