Dopyt po zlate ako „peňažnej alternatíve“ dramaticky vzrastie
19 | 07 | 2020 I Marek Molnár

Počas pandémie Covid-19 sa rapídne zvýšili ceny kovov vrátane zlata a medi. Zlato získalo od marca viac ako 15 percent, zatiaľ čo priemyselná kovová meď za posledné štyri mesiace prudko vzrástla o 35 percent, informuje portál RT.


K programu Boom Bust od portálu RT sa pripojil generálny riaditeľ Euro Pacific Capital Peter Schiff, ktorý predpokladá, že infláciou budú všetky ceny kovov poháňané ešte vyššie.

Skúsený maklér hovorí, že „cena medi na burze má stúpajúcu tendenciu“ a dodáva, že z rôznych dôvodov to tak je aj so zlatom, ktoré sa tiež používa v priemysle - aj keď nie tak široko ako meď.



Faktorom, ktorý stojí za zvyšujúcimi cenami zlata, je to, že si všetci začínajú uvedomovať, že americký dolár je oveľa slabší, pričom Schiff poznamenáva, že „v podstate hrozíme, že ho vytlačíme do zabudnutia“.

Ľudia na celom svete musia hľadať alternatívne obchody s hodnotami, ako uviedol Schiff: „nemôžu len držať menu, pretože budú infláciou zaťažený na smrť.“

„Dopyt po zlate ako o peňažnej alternatíve od centrálnych bánk aj od súkromných občanov v nasledujúcich mesiacoch a rokoch dramaticky vzrastie,“ ďalej poznamenáva maklér.

Čína vedie "Ekonomický Blitzkrieg", ktorého cieľom je nahradenie USA ako najsilnejšej superveľmoci
Čínska komunistická strana (ČKS) spustila agresívny, vládny a celospoločenský „ekonomický blitzkrieg“ (blekovú vojnu), ktorou má nahradiť Ameriku ako „najvýznamnejšiu superveľmoc sveta“, varoval vo štvrtok generálny prokurátor USA William... Čítať ďalej
17 | 07 | 2020 | Mário Martinka