Angels aréna bude aj naďalej slúžiť športu, Košice vyčlenili na rekonštrukciu 1,4 milióna eur
13 | 07 | 2020 I SITA

Mesto Košice pripravuje rekonštrukciu Angels arény, ktorá bude aj naďalej slúžiť na športové účely. V mestskom rozpočte je na rekonštrukciu vyčlenených 1,4 milióna eur a samotné práce by sa mali začať v prvom polroku 2021.


Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Fabian. Ak všetko pôjde hladko, ešte v prvom polroku 2021 by sa podľa Fabiana v Angels aréne a jej okolí mali objaviť robotníci a stavebné mechanizmy. Rekonštrukcia haly by mala trvať 12 mesiacov.

Do konca júla má byť hotový projekt pre vydanie stavebného povolenia, ktorý ešte pôjde na posúdenie pamiatkarom a ďalším inštitúciám. Predbežne dohodnutý termín pre vydanie stavebného povolenia je október 2020, realizačný projekt by mal byť predložený o mesiac neskôr. Na prelome rokov by mohla byť vypísaná verejná súťaž na zhotoviteľa.

Primátor mesta Jaroslav Polaček uviedol, že aj napriek medializovaným informáciám zo strany samosprávy košickej mestskej časti Staré mesto, ktorá si túto halu vie predstaviť ako krytú tržnicu, neuvažuje mesto o jej využití na iné ako športové účely.

Volko dosiahol na stovke v Dubnici šiesty najlepší čas kariéry, 10,16 s ho teší napriek silnejšiemu vetru
Tri štarty a tri hladké víťazstvá si pripísal šprintér Ján Volko v úvodnom kole 7. ročníka atletickej ligy v Dubnici nad Váhom. Volko triumfoval na 100 m, 200 m a prispel aj k víťazstvu svojho tímu Naša atletika Bratislava v štafete na 4x 100... Čítať ďalej
13 | 07 | 2020 | SITA


„Hala už od svojho vzniku slúžila športu a aj po jej rekonštrukcii ju budú na svoje tréningy a zápasy využívať športové kluby v našom meste. Angels aréna už nedosahuje parametre športovej haly pre 21. storočie a to chceme čo najskôr zmeniť. Okrem vynovenia vnútorných a vonkajších priestorov haly chystáme aj architektonickú súťaž na výrazné skrášlenie jej okolia tak, aby sa celá táto lokalita stala jedným z najkrajších miest v celom Starom meste,“ uviedol primátor.

V existujúcej hale by podľa plánovaného projektu mali uskutočniť viaceré úpravy. Pôvodné tribúny úplne zrušia a vybudujú nové hľadisko s 920 miestami na sedenie. Naprojektované sú nové šatne pre športovcov, rozhodcov, trénerov, sprchy a sociálne zariadenia. Položia aj novú palubovku.

Nad šatňami pribudne antidopingová miestnosť so sprchou a kancelária s kuchynkou. Výrazne sa skvalitnia aj priestory pre zamestnancov haly, zvýšia aj počet sociálnych zariadení pre návštevníkov. Vo vstupnej časti je naplánovaná kaviareň s kapacitou 24 miest aj s malou galériou.

Manchester City sa v pondelok dozvie, či v ďalších dvoch sezónach bude môcť hrať v pohárovej Európe
Športový arbitrážny súd (CAS) vo švajčiarskom Lausanne v pondelok vynesie verdikt, či si anglický futbalový klub Manchester City v nasledujúcich dvoch sezónach bude môcť zahrať v kontinentálných pohárových súťažiach. Európska futbalová únia (UEFA)... Čítať ďalej
11 | 07 | 2020 | SITA


Pôvodná fasáda dostane vynovenú formu, keď zrenovujú obvodový plášť existujúcej budovy. Pri obnove použujú rovnaké materiály ako pri výstavbe haly v minulom storočí. Všetky okná a vstupné brány podľa vzoru pôvodných zachovalých fotografií vymenia za drevené. Takisto súčasné sklobetónové výplne otvorov nahradia novými tepelnoizolačnými oknami v tvare pôvodných okien.

Mesto Košice vyčlenilo vo svojom rozpočte na rekonštrukciu Angels arény 1,4 milióna eur. Projektanti predpokladajú orientačnú sumu renovácie haly na 1,2 milióna eur, ku ktorej ešte bude potrebné pripočítať náklady na opravu komunikácií a parkovacích plôch v jej okolí, resp. na nové prípojky inžinierskych sietí.

Pravidlo o piatich striedaniach možno natrvalo. Musíme to ešte posúdiť, vraví Infantino
Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Gianni Infantino vyhlásil, že organizácia pracuje na tom, aby sa futbal mohol čo najlepšie prispôsobiť novej realite spôsobenej pandémiou koronavírusu. Čítať ďalej
11 | 07 | 2020 | SITA