Rusko pokračuje v hromadení zlata, pričom vložilo do devízových rezerv 2,7 miliárd dolárov
11 | 07 | 2020 I Marek Molnár

Podľa najnovších údajov zverejnených centrálnou bankou krajiny, ruská držba zlata a devízové ​​podiely od 1. júla dosiahli takmer 569 miliárd dolárov, informuje portál RT.


Medzinárodné fondy vzrástli v porovnaní s predchádzajúcim mesiacom o 2,7 miliárd dolárov, čo predstavuje hodnotu 0,5 percenta. Od minulého júla vzrástli o viac ako 50 miliárd dolárov.

Štátne medzinárodné rezervy sú vysoko likvidné zahraničné aktíva, ktoré zahŕňajú zásoby menového zlata, cudzie meny a aktíva osobitného práva čerpania (SDR), ktoré sú k dispozícii centrálnej banke Ruska (RRZ) a vláde. Súčasná úroveň držby je vyššia ako cieľ 500 miliárd dolárov stanovený RRZ pred niekoľkými rokmi.

Rusko posilňuje svoje rezervy už štvrtý rok. Krajina tiež mení svoje medzinárodné držby a znižuje podiel amerického dolára v prospech iných mien a zlata.

USA rušia zákazky spoločnostiam, ktoré používajú výrobky Huawei alebo výrobky iných čínske spoločnosti
Trumpova administratíva plánuje tento týždeň dokončiť nariadenia, ktoré zabránia vláde USA v nákupe tovaru alebo služieb od akejkoľvek spoločnosti, ktorá používa výrobky od piatich čínskych spoločností vrátane Huawei, Hikvision a Dahua, informoval... Čítať ďalej
10 | 07 | 2020 | Mário Martinka


Podľa centrálnej banky poklesli devízové ​​rezervy v júni o 0,1 percenta na 438 miliárd dolárov. Zároveň zásoby peňažného zlata vzrástli o 2,5 percenta na 130,8 miliárd dolárov.

Rusko tiež podporilo ťažbu zlata, ktorá vzrástla v prvom štvrťroku o 3,8 percenta v porovnaní s rovnakým obdobím roku 2019. Podľa ministerstva financií sa v tomto období vyprodukovalo 65,87 ton ťaženého zlata (viac ako sedem percent). Sprievodná ťažba bola 5,6 t, zatiaľ čo druhotná ťažba bola mierne nižšia na 9,8 t.

Rastúca neznášanlivosť pochádza z „hlbokej“ túžby po nájdení vlastného využitia
Bojkot kultúry priťahuje ľudí, ktorí sa cítia izolovaní spoločnosťou a chcú byť súčasťou masívnej ortodoxie, ktorá dáva ich životu zmysel, uvádza sa v najnovšom kontroverznom otvorenom liste, ktorý podporila aj J. K. Rowlingová, informuje portál... Čítať ďalej
11 | 07 | 2020 | Marek Molnár