Železnice Slovenskej republiky zaviedli sezónne letné vlaky
10 | 07 | 2020 I SITA

Od soboty 4. júla Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) zaviedli na svojich tratiach letné sezónne vlaky naprieč celý Slovenskom. Cestujúci tak môžu spoznávať okolie na celkovo desiatich linkách naprieč celým Slovenskom. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa ŽSR Ria Feik Achbergerová.


Po tratiach ŽSR možno vyraziť letnými vlakmi napríklad za turistikou. „ŽSR majú v správe 3 627 kilometrov tratí, ktoré môžu cestujúci využívať na spoznávanie Slovenska. Sme radi, že ministerstvo dopravy a výstavby podporilo letné sezónne vlaky, ktoré umožnia vidieť krásy našej krajiny“, uviedol generálny riadite ŽSR Miloslav Havrila.

V ponuke je desať sezónnych liniek, ktoré cestujúcich prepravia z Košíc na Červenú Skalu, Muráň, Plešivec, do Rožňavy, Margecian či Dobšinej. Z Banskej Bystrice sa môžu dostať na Mlynky, Červenú Skalu, Hronskej Dúbravy a Zvolena. Rovnako z Prešova budú premávať vlaky do Margecian, Plaveča, Starej Ľubovne a zo Spišskej Novej Vsi cez Spišské Vlachy až do Spišského Podhradia.

Ľadovým expresom sa cestujúci dostanú z Košíc do Telgártu a na západnom Slovensku sa Vláčikom Zahoráčikom verejnosť dostane z Bratislavy cez Zohor až do Plaveckého Podhradia. „Možností je naozaj veľa, výlety okrem toho ponúkajú nielen nové zážitky, týmito linkami sa dá vycestovať za rôznymi krásami, akými sú napríklad národné parky, vodné nádrže, jaskyne či zrúcaniny,“ uviedla hovorkyňa.

Národná diaľničná spoločnosť obmedzí dopravu na diaľnici D1 a D2
Národná diaľničná spoločnosť (NDS) obmedzí premávku na diaľnici D2 v Bratislave na úseku križovatka Pečňa – Jarovce. Čítať ďalej
10 | 07 | 2020 | SITA