Testy v utorok potvrdili koronavírus u 31 ľudí
08 | 07 | 2020 I SITA

 Testy v utorok potvrdili koronavírus u 31 ľudí. Počet osôb pozitívne testovaných na ochorenie Covid-19 tak stúpol na 1 798.


Laboratóriá za uplynulý deň otestovali vyše 2 200 vzoriek, spolu urobili už vyše 221-tisíc testov. Chorobe nepodľahla žiadna ďalšia osoba a nevyliečil sa žiadny ďalší pacient. Celkovo sa doposiaľ uzdravilo 1 473 ľudí. Národné centrum zdravotníckych informácií o tom informovalo na webe covid-19.nczisk.sk.

Počet hospitalizovaných pacientov podľa korona.gov.sk klesol na desať. U siedmich z nich bolo ochorenie Covid-19 potvrdené. Z toho sú na jednotkách intenzívnej starostlivosti traja pacienti, jeden potrebuje umelú pľúcnu ventiláciu. Kĺzavý medián je stále na hodnote 15.

Nové prípady koronavírusu v utorok nepotvrdili len v Košickom a Nitrianskom kraji. Po utorkovom testovaní pribudlo deväť nových prípadov v Trenčianskom kraji. Siedmich nových infikovaných má Žilinský kraj a piatich Bratislavský. Po štyroch nových evidujú v Banskobystrickom a Trnavskom kraji. Dva prípady potvrdili aj v Prešovskom kraji.

Šírenie koronavírusu sa podľa WHO zrýchľuje, očakáva sa nárast počtu úmrtí
Čoskoro môže nasledovať aj prudký nárast počtu úmrtí. Čítať ďalej
08 | 07 | 2020 | TASR