Kancelár Kurz sa vo Viedni neformálne stretol s Matovičom
08 | 07 | 2020 I Imrich Kovačič / TASR

Rakúsky kancelár Sebastian Kurz sa v utorok večer vo Viedni neformálne stretol so slovenským premiérom Igorom Matovičom. Kurz zverejnil na Twitteri fotografiu zo stretnutia vo svojom úrade, Matovič ju následne dal na svoj profil na Facebooku, uviedla agentúra APA.


"Bolo mi potešením privítať dnes premiéra Matoviča zo Slovenska na neformálnom stretnutí vo Viedni," napísal Kurz po anglicky na Twitteri.

Šéfovia oboch vlád hovorili o aktuálnych bilaterálnych a európskych otázkach, uviedol pre APA úrad rakúskeho kancelára. "Všetkých susedov zo Slovenska zo srdiečka pozdravuje Sebastian od susedov," napísal Matovič k fotografii zverejnenej na Facebooku s hashtagmi #NeformálneVečernéStretko a #SprávnyChlapík.

Išlo o prvé osobné stretnutie Kurza s Matovičom a zároveň prvá schôdzka rakúskeho kancelára po štyroch mesiacoch. Od začiatku pandémie nového koronavírusu totiž Kurz so svojimi kolegami z preventívnych dôvodov rokoval výlučne telefonicky alebo prostredníctvom videkonferencií.

Poľskí exprezidenti vyzvali voliť Trzaskowského, hlas mu dá aj Szymon Holownia
Bývalí poľskí prezidenti Bronislaw Komorowski a Aleksander Kwašniewski oznámili, že v druhom kole prezidentských volieb, ktoré sa budú konať túto nedeľu, podporia rivala súčasnej hlavy štátu Rafala Trzaskowského, kandidáta centristickej Občianskej... Čítať ďalej
08 | 07 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR