Britský krok k zákazu Huawei zo siete 5G ukazuje, že USA diktujú britskej zahraničnej politike
07 | 07 | 2020 I Marek Molnár

Britský postoj k čínskemu technologickému gigantu Huawei môže byť ďalším znakom toho, že Londýn sa podriaďuje tlaku USA na otázky národnej politiky, informuje portál RT.


Aj keď britská vláda v januári uviedla, že spoločnosť Huawei by sa mohla zúčastniť na zavedení 5G sietí novej generácie v krajine, teraz sa chystá postupné zapojenie spoločnosti ukončiť. Podľa britských médii by mohli byť produkty spoločnosti Huawei zakázané do konca roka.

"Sme na pokraji hospodárskej vojny proti Číne zo Spojených štátov, a v tomto prípade by sa malo Spojené kráľovstvo považovať za 51. štát únie, pretože tak sa teraz správa. Huawei bude teda iba začiatkom novej anglo-čínskej vojny,“ uviedol bývalý člen britského parlamentu George Galloway pre sériu videí Boom Bust.



Boom Bust ďalej diskutoval o zvyšujúcom sa napätí medzi Londýnom a Pekingom s Johnom Quelchom, dekanom Miami Business School. Analytik verí, že Británia sa stala závislejšou od USA potom, čo sa začala oddeľovať od Európskej únie.

"Myslím si, že je celkom možné, že Číňania by boli schopní zaviesť odvetné opatrenia voči Veľkej Británii," uviedol a dodal, že Peking sa môže zamerať na konkrétne spoločnosti ako Rolls-Royce alebo Unilever.

„Okrem toho by Čína mohla zvážiť svoj obchod v rámci EÚ alebo v rámci európskeho regiónu od Veľkej Británie smerom k Nemecku a Francúzsku,“ ďalej poznamenal analytik.

USA porušili Chartu OSN tým, že zavraždili iránskeho generála Solejmáního
Americký útok, pri ktorom bol zavraždený iránsky generál Gásem Solejmáni, nebol podľa spravodajkyne OSN pre svojvoľné popravy Agnes Callamardovej ospravedlnený žiadnym pokračujúcim alebo bezprostredným útokom na americké záujmy a porušil tým Chartu... Čítať ďalej
07 | 07 | 2020 | Marek Molnár