Odchod Lučanského je začiatok očisty Policajného zboru, tvrdí Šípoš
30 | 06 | 2020 I TASR

Rozhodnutie Milana Lučanského považuje hnutie OĽaNO za začiatok očisty Policajného zboru. Pre TASR to uviedol predseda poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šipoš.


"Lučanský je človek pevne prepojený so štruktúrami bývalej vládnej garnitúry. Ide o človeka Roberta Kaliňáka a Denisy Sakovej," tvrdí Šipoš.

Hnutie OĽaNO podľa slov Šipoša bojuje za očistu polície, prokuratúry a súdnictva. "Naším cieľom je zabezpečiť spravodlivosť pre všetkých a rovnosť pred zákonom. Preto rozhodnutie pána Lučanského považujeme za začiatok očisty Policajného zboru a koniec ochrany tzv. našich ľudí," uviedol.

Lučanský v utorok oznámil, že odstupuje z funkcie policajného prezidenta, požiadal o uvoľnenie zo služobného pomeru k 31. augustu. Uviedol, že tak ako on nemá dôveru súčasného vedenia ministerstva vnútra, ono zase nemá jeho. Argumentuje tým, že sa nezhoduje s vedením rezortu na ďalšom chode polície a nechce niesť zodpovednosť za to, že vedenie ministerstva vnútra politizuje políciu.

Polícia začína pociťovať personálne a technické problémy, tvrdí Lučanský (aktualizácia)
Jedným z dôvodov Lučanského odstúpenia je aj oklieštenie jeho právomocí pri menovaní policajných funkcionárov. Čítať ďalej
30 | 06 | 2020 | Peter Haluza, SITA