Za minulý týždeň evidujú železnice dve zrážky vlaku s motorovým vozidlom a tri zrážky s osobou
29 | 06 | 2020 I SITA

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) evidujú v 26. týždni dve zrážky vlaku s motorovým vozidlom a tri zrážky vlaku s osobou, z toho jednu smrteľnú. Agentúru SITA o tom informoval Denis Dymo zo ŽSR.


V pondelok 22. júna došlo počas jazdy osobného vlaku v úseku Lehnice – Kvetoslavov na priecestí ku zrážke s motorovým vozidlom, bez vážnejšieho zranenia účastníkov nehody. „Toho istého dňa rušňovodič osobného vlaku v Prievidzi ohlásil, zrazil a usmrtil samovraha," priblížil Dymo.

V utorok 23. júna vlak zasa v úseku Dobrá – Čierna nad Tisou vlak zrazil a zranil ženu, ktorá bola zaistená a odvezená hliadkou policajného zboru. Vo štvrtok 25. júna došlo počas jazdy osobného vlaku v úseku Nitra – Ivanka pri Nitre k zrážke s motorovým vozidlom. Zraneného vodiča motorového vozidla odviezla rýchla záchranná služba do nemocnice v Nitre.

Vlak zrazil a zranil muža aj v sobotu 27. júna v úseku Vlkanová – Sliač kúpele. V tomto prípade išlo o pokus o samovraždu, pričom zraneneného muža do nemocnice previezla letecká záchranná služba.

Opitý Kremničan poškodil autom stromy aj strechu domu (foto)
Výsledkom desivo vyzerajúcej nehody boli traja zranení a majetkové škody. Čítať ďalej
29 | 06 | 2020 | TASR