Amazon pozastavil reklamnú kampaň na novú kontroverznú knihu o trans ľuďoch
22 | 06 | 2020 I Marek Molnár

Rozvíjajúci sa bojkot prinútil Amazon, aby stiahol reklamnú kampaň pre knihu autorky časopisu Wall Street Journal, ktorá bola kritizovaná liberálmi na názory o trans téme, informuje portál RT.


Vydavateľstvo Regnery Publishing uviedlo, že spoločnosť Jeffa Bezosa pozastavila platenú reklamu na knihu „Irreversible Damage: The Transgender Craze Seducing Our Daughters“ od autorky z Wall Street Journal Abigail Shrierovej.



Podľa autorky sa v knihe skúma myšlienka, že „trans-identifikácia sa stala nákazou medzi dospievajúcimi dievčatami“.

Alternatívne weby zarábajú na reklame desiatky tisíc. Mainstream sa ich snaží zničiť
Alternatívne weby zarábajú na reklame desiatky tisíc. Mainstream sa snaží proti nim bojovať rôznymi spôsobmi, len nie férovo. Snažia sa presvedčiť veľké firmy, aby inzerciu u nich stiahli. Čítať ďalej
18 | 06 | 2020 | Imrich Kovačič


Reklama bola odstránená, pretože „nemusí byť vhodná pre publikum“, keďže samotná kniha tvrdí, že „diagnostikuje, lieči alebo spochybňuje sexuálnu orientáciu“, informoval Fox News a citoval e-mail z oddelenia podpory Amazonu pre vydavateľstvo Regnery.



Vydavateľstvo tvrdí, že reklama obsahovala iba fotografiu prednej stránky knihy, na ktorej je kresba mladého dievčaťa s dierou v bruchu. Kniha samotná je stále dostupná na webových stránkach Amazonu.

Regnery opísalo situáciu ako nový príklad takzvaného bojkotu, sociálneho hnutia, ktoré umlčuje verejné osobnosti a odstraňuje produkty, ktoré určité skupiny považujú za urážlivé.

"Tento bojkot dal najavo, že opovrhuje rozmanitosťou názorov a nebude tolerovať vedu, údaje, fakty ani nič, čo by bolo v rozpore so schváleným rozprávaním," poznamenalo vydavateľstvo.

Je to už niekoľko rokov od rozvodu Angeliny a Brada. Vidí to herečka stále ako správne rozhodnutie?
Angelina Jolie a Brad Pitt sa rozlúčili v roku 2016. Angie však o tejto fáze svojho života veľmi nezvykne hovoriť. V nedávnom rozhovore sa ale rozhodla poukázať na svoju rodinnú situáciu. Hviezda odhalila, že jej deti o sebe neustále čítajú... Čítať ďalej
22 | 06 | 2020 | Timotej Dudka