AKTUÁLNE: Od soboty bude možné voľne cestovať do Poľska (aktualizácia)
19 | 06 | 2020 I Peter Haluza

Hygienici dôrazne odporúčajú vyhnúť sa Sliezskemu regiónu.


Od soboty 20. júna od 6.00 bude možné voľne cestovať do Poľska. Hygienici však dôrazne odporúčajú vyhnúť sa Sliezskemu regiónu. Po stretnutí s konzíliom epidemiológov to povedal predseda vlády SR Igor Matovič.

Podľa hlavného hygienika SR Jána Mikasa do zoznamu tzv. bezpečných krajín pribúdajú aj Čierna hora, Monako a Faerské ostrovy.

Aktualizované 19.6. o 9. 50 hod.:

Podľa Matoviča treba počítať s tým, že situácia sa môže zhoršiť. "V rámci sveta sa situácia dosť zhoršuje, budeme si to musieť ustrážiť," povedal Matovič. Verí, že ľudia, ktorí prídu na Slovensko z krajín, ktoré nie sú označené ako "bezpečné", pôjdu na test na nový koronavírus. Mikas očakáva, že v najbližšom období sa budú na Slovensko vracať ľudia zo zahraničia, najmä z Anglicka. Naďalej vyzval k obozretnosti.
Rúška možno doživotne

Povinnosť nosiť rúška v interiéroch či vo verejnej doprave naďalej ostáva v platnosti. "Rúška sa tak ľahko nezbavíme, je to možno na niekoľko rokov, možno doživotne," uviedla hlavná odborníčka ministerstva zdravotníctva pre epidemiológiu Henrieta Hudečková. Hlavný hygienik poznamenal, že opatrenia sa postupne uvoľňujú, po novom rúška nemusia nosiť v školách žiaci stredných škôl, ktorí sa môžu od pondelka 22. júna vrátiť do škôl.

Poslancov zaujíma kultúrna vojna, nie skutočné problémy občanov
Možno by nebolo na škodu spojiť hlasovanie o úprave zákona o interrupciách s hlasovaním o dôvere vláde. Čítať ďalej
18 | 06 | 2020 | Aneta Leitmanová