Biskupi chcú ľuďom diktovať, ako majú žiť, sťažuje sa Sulík
18 | 06 | 2020 I TASR

"Podstatný rozdiel medzi nimi, mnou alebo nami v SaS je ten, že nám by v živote nenapadlo im zakazovať ísť v nedeľu do kostola alebo ich nútiť ísť do kostola v iný deň," uviedol Sulík smerom k biskupskej konferencii.


Minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) chápe Konferenciu biskupov Slovenska (KBS) v tom, že chce voľnú nedeľu ako deň pracovného pokoja. Zároveň tvrdí, že nechce nikoho obmedzovať, zatiaľ čo biskupi chcú ľuďom diktovať, ako majú žiť. Uviedol to v reakcii na vyhlásenie biskupov, ktorí sú za to, aby sa v spoločnosti obnovila voľná nedeľa ako deň pracovného pokoja.

Sulík rozumie tomu, že pre KBS je nedeľa ako deň pracovného pokoja dôležitou témou, pretože je to súčasť jej filozofie, aby ľudia v nedeľu chodili do kostola. "Podstatný rozdiel medzi nimi, mnou alebo nami v SaS je ten, že nám by v živote nenapadlo im zakazovať ísť v nedeľu do kostola alebo ich nútiť ísť do kostola v iný deň," uviedol Sulík.

Alternatívne weby zarábajú na reklame desiatky tisíc. Mainstream sa ich snaží zničiť
Alternatívne weby zarábajú na reklame desiatky tisíc. Mainstream sa snaží proti nim bojovať rôznymi spôsobmi, len nie férovo. Snažia sa presvedčiť veľké firmy, aby inzerciu u nich stiahli. Čítať ďalej
18 | 06 | 2020 | Imrich Kovačič


Z vyhlásenia KBS vyplýva, že nielenže sa voľnou nedeľou poskytne rodinám možnosť tráviť čas spolu, "ale vyšleme tiež signál, že sme pochopili, aké je potrebné, aby si oddýchlo aj životné prostredie". Ako biskupi dodali, jeden voľný deň v týždni zároveň poukazuje na mieru tých ostatných, keď oddychujeme a slávime, vnímame zmysel našej práce a života.

Biskupi tvrdia, že by sme nemali premárniť šancu, ktorá sa ponúka. "Vypočujme hlasy tých, ktorí nemajú ekonomickú či politickú silu, najmä hlasy matiek pracujúcich v predajniach: aspoň jeden deň túžia byť so svojimi deťmi. Vráťme im slobodu tráviť čas s rodinou," uvádzajú vo svojom vyhlásení. Zároveň poukázali na pravidlo voľnej nedele, ktoré dobre funguje v moderných krajinách.

Obchody na Slovensku sú v nedeľu zatvorené už niekoľko mesiacov. Dôvodom sú opatrenia, ktoré sa zaviedli ešte na začiatku koronakrízy.

Súčasná situácia absolventom univerzít nepraje, tvrdí Profesia
Súčasná situácia absolventom univerzít nepraje. Rebríček portálu Profesia.sk naznačuje, že čerstvo doštudovaní uchádzači majú náročnejšiu situáciu ako roky dozadu. TASR o tom informovala Nikola Richterová z Profesie. Čítať ďalej
18 | 06 | 2020 | TASR