Keanu Reeves: Neobyčajný obyčajný hrdina
17 | 06 | 2020 I Natália Sollárová

Keanu Reeves je hviezda bez pozlátka. Priaznivcov si získava nielen svojimi rolami, ale aj ľudskosťou. Pre jeho smútok i životné tragédie patrí polovica júna „rozveseleniu Keana“, no v poslednom čase majú už fanúšikovia aj dôvod na radosť.



„Nezamieňajte si moju osobnosť s mojím postojom. Moja osobnosť je to, kým som. Môj postoj závisí od toho, kým ste vy.“

Na filmovom plátne zostal neprehliadnuteľný najprv ako policajný špecialista v Nebezpečnej rýchlosti (Speed), potom prišiel kultový Matrix a neskôr i zabijak na odpočinku John Wick. V reálnom živote hviezdi skôr ako obyčajný človek. Vozí sa metrom, chodí do kina, rozpráva sa s bezdomovcami a pomáha ostatným... Zmes zraniteľnosti a úprimnosti v opare záhadnej, tak trochu stratenej existencie. To je to, čo u fanúšikov vzbudzuje sympatie. A bez ohľadu na to, akú úlohu hrá, je vždy sám sebou.

Pred pár rokmi na svojom účte na Twitteri napísal. „Vždy som mal pocit, že nepatrím do svojej generácie, len v nej žijem. Pretože to, ako sa môj postoj odlišuje od väčšiny, vás môže priviesť k myšlienke, že som z inej dimenzie. To je dôvod, prečo si veci nechávam pre seba. Pretože väčšina ľudí mi nebude rozumieť.“ A tak zostáva záhadný.

Gottovci prišli o ďalšieho člena rodiny! Pozdravuj tam hore, napísala Ivana
Ivana Gottová na sociálnych sieťach oznámila priaznivcom svojho zosnulého manžela, že s dcérami prišli o ďalšieho milovaného člena rodiny. Navždy ich opustila ich sučka Stella, ktorú mali desať rokov, píše portál iDnes. Čítať ďalej
16 | 06 | 2020 | Timotej Dudka

„Najlepší spôsob, ako sa zmeniť je robiť chyby, poučiť sa z nich a potom ísť ďalej.“

Hoci jeho kariéra trvá viac ako 3 desaťročia, o skutočnom Keanovi vieme toho málo. Je známe, že sa narodil v Bejrúte a že má zaujímavý pôvod – jeho matka je Angličanka Patricia Taylor (tento rok ho sprevádzala na udeľovaní oscarov) a otec Američan, okrem iného s čínsko-havajskými predkami.

Detstvo rozhodne nemal harmonické. Otec, ktorý sa dostal na Havaji do väzenia kvôli obchodovaniu s drogami opustil rodinu, keď mal Keanu len 3 roky. Matka sa niekoľkokrát vydala a zas rozviedla, tak mal viacero nevlastných otcov. Sťahovali sa ako kočovníci – zo Sydney do New Yorku a odtiaľ nakoniec do Toronta. Napriek tomu mu mama dala slušnú výchovu a vštepila rešpekt voči druhým.

Lepšie ako učenie mu išiel šport. Možno i preto, že trpel dyslexiou. Chytil ho hokej a ako úspešný brankár prezývaný „Stena“ sa mu chcel naplno venovať. Jeho sny ale zmenilo zranenie. Paralelne postupne prešiel k hraniu – divadelnému, filmovému i hudbe (desaťročie bol aktívnym basgitaristom). Práve pre kapelu niekoľkokrát pustil filmovanie „k vode“. Odmietol napríklad pokračovanie Nebezpečnej rýchlosti a s ním honorár 11 miliónov dolárov. Hoci, ako prezradil počas jedného vystúpenia po 25-rokoch od natáčania úspešného akčného filmu, bol do Sandry Bullockovej istý čas blázon.

"Sexuálny škandál" Maroša Kramára: Mnohé ženy sa búria, Studenková to však vidí inak
Začalo to ako nevinný žartík, teraz musí Maroš Kramár (61) čeliť obvineniam zo sexuálneho obťažovania. Herec po skončení relácie Inkognito opakovane chytal maskérku za zadok, čo u niektorých žien vyvolalo značné pobúrenie. Zdenka Studenková si ho... Čítať ďalej
16 | 06 | 2020 | Timotej Dudka

„Ťažkosti do tvojho života neprichádzajú preto, aby ťa zničili. Sú tu, aby ti pomohli využiť tvoj skrytý potenciál.“

Keanu tých ťažkostí zažil viac. Obrovskou tragédiou bolo, keď jeho priateľka Jennifer Syme v roku 1999 najprv predčasne porodila mŕtvu dcérku a o necelé dva roky neskôr sama zahynula pri dopravnej nehode. Mala len 28 rokov. Následne jeho sestra ochorela na leukémiu. Prišiel aj o svojho najlepšieho priateľa, herec River Phoenix zomrel po predávkovaní sa drogrami.

V jednom rozhovore pre malajzijský web priznal, že sa cíti osamelý. Sociálne siete na to okamžite reagovali šialenstvom. Hoci Keanu neskôr sám toto vyjadrenie poprel a ukázalo sa, že rozhovor bol pozliepaný z rôznych jeho vyhlásení, už na tom nezáležalo. Internetoví fanúšikovia túžili preniknúť do ukrytej hĺbky záhady jeho osobnosti a poslúžiť mu ako balzam na jeho utrpenie.

Niečo podobné sa udialo už i v roku 2010, keď ho médiá zachytili ako sedí na lavičke v newyorskom parku, pojedajúc sendvič, zanedbaný a v ponurej nálade. Tak vznikol internetový mém „smutný Keanu“ a fanúšikovia dokonca vyhlásili 15. jún za „deň na rozveselenie Keana“.

Po prezentácii svojho filmu John Wick 3 sa ho Stephen Colbert opýtal, čo si myslí, že sa stane, keď zomrieme. Keanu v tmavom obleku sa na chvíľu odmlčal, aby mu povedal: „Viem, že tým, ktorí nás milujú, budeme chýbať.“

Uvidí princ William vyrastať svoje deti? Toto má byť zdrvujúca pravda o jeho zdraví!
Princ William mal zložité detstvo, pretože jeho mamička Diana tragicky zomrela, keď bol ešte malý. Teraz mu však hrozí, že ani on sám neuvidí vlastné deti vyrastať. Má totiž údajne veľmi závažný zdravotný problém, píše portál... Čítať ďalej
16 | 06 | 2020 | Timotej Dudka

„Ak si myslíš, že máš vždy pravdu, nič si sa v živote nenaučil.“

Nie je núdza ani o ľudí, ktorí zdieľajú svoje skutočné „Keanu príbehy“. (Zdá sa, že sa ich s ním stretlo bizarne veľké množstvo naraz, možno preto, že väčšinou cestuje sám a bez ochranky). Obraz, ktorý svojim rozprávaním vykreslili nám ukazuje ohľaduplného človeka, ktorý si je síce vedomý svojej pozície celebrity, ale nezneužíva to – skôr naopak – je veľkorysý a pozorný.

Raz, po jednom lete zo San Francisca do LA, keď museli núdzovo pristáť, pomohol ostatným cestujúcim do náhradnej dodávky a cestou im čítal o okolí a púšťal country nahrávky na telefóne.

Existuje tiež video z metra v New Yorku, kedy Keanu vstáva, aby uvoľnil miesto žene s veľkou taškou. Zhodou okolností, hneď vedľa neho sedela novinárka Jessica Winterová, hoci spočiatku vôbec nevedela, s kým cestuje. Neskôr si spomenula, ako Keanu reagoval na natáčanie – bol pokojný, šťastný a tak trochu zmätený, ako by chcel povedať, prečo to vlastne robíte... Podľa nej by si mohli viacerí z nás osvojiť tento postoj, že je niekedy v poriadku dať si pauzu a nezapájať sa. Jednoducho nechať veci a svet plynúť tak trochu mimo nás.

Ďalšia redaktorka Naomi Fryová si v spomienkach opatruje zážitok z predstavenia tanečnice, ktorú bol Keanu sledovať ako prostý divák, snažiac sa vtesnať nohami do malého priestoru lacných sedadiel a tiež o tri roky neskôr, ako sa na filmovom fóre objavil sám s veľkým „popcornom“ na premietaní Kurosawu. Ako obyčajný človek.

Aneta Parišková bojujúca so zákernou rakovinou: V parochni ju takmer nikto nespoznal!
Moderátorka Aneta Parišková (48) už viac ako mesiac bojuje s rakovinou. To je aj dôvod prečo jej začali vypadať vlasy a tak jej manžel hlavu oholil. Cez víkend Aneta odprevadila svojich dvoch synov k prvému svätému prijímaniu, kde ju však skoro... Čítať ďalej
16 | 06 | 2020 | Timotej Dudka

„Peniaze sú posledná vec, o ktorej premýšľam. Z toho, čo som doteraz zarobil, dokážem žiť niekoľko ďalších storočí.“

Keanu sa venuje rôznych charitatívnym aktivitám, zameraným predovšetkým na boj s rakovinou. Jeho poslednou aktivitou je zbierka pre detskú onkologickú organizáciu, ktorej kampaň začala 15. júna a ukončí sa 22. júna. Herec na počesť svojej sestry dáva do aukcie 15-minútový zoom rozhovor pre toho, kto ponúkne najviac peňazí.

Zdá sa, že „smutný“ Keane má v očiach svojich fanúšikov nakoniec dôvod na radosť. Obľúbený herec (55) má v súčasnosti vzťah s umelkyňou Alexandrou Grantovou (47). Na verejnosti sa spolu prvýkrát objavili v novembri 2019. A priaznivci filmového plátna sa už tešia na pokračovanie kultového Matrixu i štvrtého dielu Johna Wicka.

V reči rodených Havajčanov znamená Keanu „chladný vánok nad horami“. Každý má svoju horu, na ktorú potrebuje vyjsť a keď ju zdolá, stane sa hrdinom. Hrdinom svojho života. „Straty ma naučili vážiť si život. Je vzácny a stojí za to ho žiť.“

Cibulková sa stala matkou. Porodila syna a dala mu slovenské meno
Známej slovenskej tenistke sa narodil syn a s jeho otcom Michalom Navarom mu dali krásne slovenské meno Jakub. Čítať ďalej
14 | 06 | 2020 | Gabriel Matta